Shinju-Kai Kupa

OSU.HU, Oct 23, 2004.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2004. október 23-án Győrújbaráton a Kyokushin Shinju-Kai Karate Egyesület jóvoltából megrendezésre került a Shinju-Kai Kupa, ahol ismét lehetőséget kaptak tehetséges versenyzőink a megmérettetésre.

  Karatékáink két kategóriában léptek tatamira:

  Serdülő kategóriában:

  • Litauszki Zoltán 3. kyu, (43 kg, könnyűsúly) III. helyezett
  • Domszky Tamás 3. kyu (55 kg, középsúly) III. helyezett
  • Takács Bence 7. kyu (50 kg középsúly) II. helyezett
  • Gyuri Pál 7. kyu (73 kg nehézsúly) III. helyezett
  Gyermek II. kategóriában:

  • Horváth Gergely 7. kyu, (36 kg, középsúly)
  • Domszky Tamás 9. kyu (36 kg, középsúly)
  Litauszki Zoltán első győzelmét gyönyörű lábmunkájával szerezte meg. Sajnos a második küzdelme nem járt győzelemmel, hiába láthattuk a már tőle megszokott hatásos fejre irányuló rúgásait, az ellenfél intenzívebbnek bizonyult. Így Zoltán most egy bronzéremmel lett gazdagabb.

  Domszky Tamás első küzdelmét fölényes technikai tudásával és kitartásával magáénak tudhatta. A második küzdelme nehezebb akadályt jelentett számára a 10 kg-al nehezebb ellenfele végett, de ez sem gátolta meg abban, hogy néhány mawashi-geri jodan rúgással meglepje ellenfelét. Sajnos a bírók nem ítélték teljesen tiszta találatnak a rúgásokat, így Tamás is egy bronzéremmel gazdagodott.

  Takács Bence első küzdelmét abszolút fölényesen, két fantasztikusan szabályos fejre bevitt rúgásaival nyerte meg. A bírói döntés egyértelmű volt. A továbbiakban sem jelentett különösebb akadályt számára ellenfele, pedig a súlykülönbség egyértelműen lemérhető volt. Gyönyörű kake-geri rúgása ismét wazarit hozott számára, s már csak fél perce volt, hogy az aranyérem megérdemelten az övé lehessen ... .
  Sajnos csak az ezüstérmet akaszthatták Bence nyakába, ugyanis a küzdőtér minősége némi kívánnivalót hagyott maga után. Így történt, hogy egy mawashi-geri jodan rúgása közben megcsúszott a lába alatt a tatami, s ez által az ellenfél vállmagasságába került, aki egy testre irányuló egyenes ütéssel (bár nem szándékosan) Bencét állon találta. Orvosi döntés végett Bence nem folytathatta a küzdelmet. De nem szomorkodunk, gyönyörű érem az ezüstérem!

  Gyuri Pál első küzdelme nem volt egyszerűnek mondható, sajnos nála nehezebb ellenfele intenzívebben dolgozott, de Pálnak így is sikerült egy bronzérmet kiharcolnia.

  Horváth Gergely nagyon nehéz küzdelemben vett részt. Ellenfelével nem bírt, így hosszabbításra került a sor, ami ismét nem döntötte el ki az erősebb. A szabályok szerint csak egyszer lehet hosszabbítást ítélni. Sajnos a bírónak döntenie kellett. Reméljük eredményesebben zárul Gergő számára a következő versenyen való részvétel.

  Menyhárt Dávid 10 éves tehetséges kisfiúként indult el ezen a versenyen, ami jelen esetben nem hozott számára érmet, de tudjuk, egy igen szoros küzdelemben állt helyt a gyermekek között.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg