Nyúl Kupa

OSU.HU, Apr 4, 2004.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  Budapesten került megrendezésre 2004. április 4-én a Nyúl Kupa Gyermek, Serülő, Ifjúsági és Junior meghívásos területi utánpótlás verseny.

  Versenyzőink:

  • Litauszki Zoltán 3. kyu (serdülő, könnyűsúly) II. helyezett
  • Domszky Tamás 3. kyu (serdülő, középsúly) I. helyezett
  • Ilcsik Réka 7. kyu (junior) -
  • Hutter Tamás 7. kyu (gyermek I., nehézsúly) I. helyezett
  • Takács Bence 8. kyu (serdülő, könnyűsúly) I. helyezett
  • Gyuri Pál 8. kyu (serdülő, nehézsúly) II. helyezett
  • Dávid Tünde 9. kyu (gyermek II.) II. helyezett
  • Menyhárt Dávid 10. kyu (gyermek II., nehézsúly) II. helyezett
  A versenyt az RTK Dojo szervezte, melyre meghívást kaptak az RTK Dojo, a Tameshiwari Dojo, valamint a Honvéd Zrínyi SE Tradicionális Kyokushin Karate Szakosztály versenyzői. A versenyen mintegy 70 fő vett részt, akik kategóriájukban súlycsoport és születési év szerint indultak.

  Ilcsik Réka kategóriájában négy induló volt, ahol körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a versenyzők. Réka valamennyi ellenfele zöld öves, rutinos, régóta versenyző karatéka volt, akikkel szemben kitartásban fel tudta venni a versenyt, de a technikai fölénnyel és rutinnal nem. Rékának sajnos nem sikerült küzdelmet nyernie, így a negyedik helyen végzett.

  Dávid Tünde első versenyén vett részt, ahol kategóriájában ketten indultak, így Tünde a helyezésért mérkőzött. Ellenfele ugyan valamivel kisebb termetű, de magasabb övfokozatú, sárga öves volt. Tünde kitartóan küzdött, de végül technikásabb ellenfele nyert, ezzel Tünde a második helyet és ezüstérmet szerezett.

  Menyhárt Dávid szintén első versenyén vett részt. Kategóriájában három indultak, akik körmérkőzésben küzdöttek meg egymással. Első küzdelmében ügyesen támadott, jól védekezett és chudan tsuki-ra kapott wazaari-val nyerni tudott. Dávid második küzdelmét egy nála nagyobb termetű ellenféllel vívta, akivel szemben a tiszta küzdőidőt döntetlenre tudta kihúzni, de ekkor már sajnos elfáradt, így ellenfele awazate ipponnal győzött. Dávid egy nyert küzdelemmel a második helyen végzett, ezüstérmet szerezve.

  Gyuri Pál kategóriájában szintén három induló volt, így ő is körmérkőzést vívott. Első ellenfelét leléptették szabálytalan technika (jodan tsuki) miatt, így Pál nyert. Második küzdelmében Pál a tiszta küzdőidőben nem tudott értékelhető találatot elérni, de ellenfele sem, így hosszabbítás következett. Sajnos ekkor Pál már kicsit elfáradt, így rutinosabb, zöld öves ellenfele tudott pontot szerezni és nyerni. Pál egy megnyert küzdelemmel a második helyen végzett és ezüstérmet szerzett.

  Litauszki Zoltán kategóriájában négy induló volt. Első ellenfelét kemény küzdelemben győzte le, pontos jodan mawashi-val. A döntőt Takács Bencével vívta, ahol szép lábmunkával megszorította ellenfelét, de ellenfele Zoltán pillanatnyi lazítását kihasználva bevitte a döntő találatot. Zoltán ezzel a második helyen végzett, ezüstérmet szerezve.

  Hutter Tamás kategóriájában öten indultak, Tamás a négy között kezdett a döntőbe jutásért. Első ellenfelét simán verte küzdőidőn belül, jodan mawashi-val, awazate ipponnal, ezzel a döntőbe jutott. A döntőben nagyon kemény, harcos ellenfele volt, akivel először nagyon kiegyenlített volt a küzdelem. Tamás jól védekezett, így ellenfele nem tudott pontot szerezni. Tamás a küzdőidő vége előtt pár másodperccel viszont a tőle megszokott szép lábmunkával, jodan mawashi-val megszerezte a döntő találatot és nyert. Tamás így az első helyen végzett, aranyérmet szerezve.

  Domszky Tamás kategóriájában szintén öt induló volt, Tamás is a négy között kezdett. Első ellenfele nagyon agresszívan, keményen küzdött, de Tamás jól védekezett, és erőteljesen támadott. Értékelhető találat ugyan nem született, de a küzdelem lefújása után Tamás ellenfele nem bírt talpon maradni, láthatóan nem tudta volna hosszabbításban folytatni a küzdelmet, így bírói döntéssel Tamás nyert, jobb állóképességének köszönhetően. A döntőben szintén erős, harcos ellenfele volt, a tiszta küzdőidőben nem is született értékelhető találat. A hosszabbításban Tamás nagyon ráhajtott, így sikerült ellenfelét chudan tsuki-val megfognia, és ezzel nyernie. Tamás nagyon kemény küzdelmeket vívva szerezte meg az első helyet, s ezzel az aranyérmet.

  Takács Bence kategóriájában négyen indultak. A döntőbe jutásért első ellenfelét simán verte a tőle megszokott szép lábmunkával, jodan mawashi-val, awazate ippon-nal. A döntőben Litauszki Zoltánnal küzdött Bence, akivel először nagyon kiegyenlített volt a küzdelem. Bence azonban ügyesen kihasználta ellenfele pillanatnyi lazítását, és amikor Zoltán egy kissé leengedte a kezét, azonnal bevitte a jodan mawashi-t, amivel a győzelmet is kivívta. Bence ezzel az első helyen végzett, aranyérmet szerezve, és megkapta a legtechnikásabb serdülő versenyző különdíját is, melyet pontos, szépen kontrollált jodan geri-jeivel érdemelt ki.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg