Mikulás Kupa, Salgótarján

OSU.HU, Dec 7, 2002.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  Mikulás Kupa - Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt "C" kat. Országos Utánpótlás Verseny került megtartásra, Salgótarjánban 2002. december 7-én , mintegy 300 indulóval, ahol szakosztályun a következő veresenyzőket indította:

  • Domszky Tamás 4. kyu (gyermek I., +40 kg) egyenes kieséses rendszer
  • Litauszki Zoltán 5. kyu (gyermek I., -40 kg) egyenes kieséses rendszer
  • Hutter István 8. kyu (gyermek I., +40 kg) egyenes kieséses rendszer
  • Hutter Tamás 9. kyu (gyermek II., 33-40 kg) egyenes kieséses rendszer
  • Horváth Gergely 9. kyu (gyermek III., +30 kg) egyenes kieséses rendszer
  • Fébert Ferenc 9. kyu (junior, -70 kg) egyenes kieséses rendszer
  • Boroznaki Zsolt 10. kyu (felnőtt "C" kat., -70 kg) körmérkőzéses rendszer
  Eredmények: Fébert Ferenc - II. hely és a legharcosabb junior versenyző különdíj; Boroznaki Zsolt - II. hely; Hutter István - III. hely; Hutter Tamás - III. hely

  Horváth Gergely küzdelmében aktívan, erősen indított. Több olyan megmozdulása is volt, melyek kicsit pontosabb kivitelezéssel találatot érhettek volna. Hatékonyan védekezett, de az első három percben nem sikerült találatot elérnie, igaz ellenfelének sem. A hosszabbításban Gergely továbbra is aktív volt, de ellenfele jodan mawashival megszerezte a továbbjutáshoz szükséges wazaarit.

  Domszky Tamás szépen küzdött és jól védekezett, de ellenfele sokkal aktívabb, harcosabb volt.Találatot egyikük sem ért el, de bírói döntéssel Tamás ellenfele jutott tovább.

  Litauszki Zoltán első küzdelmét jodan mawashira kapott wazaarival megnyerte. Ezzel az első nyolc közé jutott, ahol egy harcos, kemény ellenfelet kapott, aki két nagyon kemény kake tsuki-val -, awazate ipponnal - győzelmet szerzett. Zoltán a hátát ért kemény ütések miatt megsérült és a veressége miatt a legjobb négy közé nem sikerült bejutnia.

  Hutter Tamás előnyerőként mindjárt az első nyolc közé jutott. Első küzdelmét 40 másodperc alatt, két jodan mawashival, awazate ipponnal nyerte, nagyon szép lábtechnikával, ezzel a legjobb négy közé került. Ezután a döntőbe jutásért egy nagyon harcos, aktív ellenfelet kapott, aki gedan mawashikkal megfogta Tamást, aki azonban így is megszerezte a nagyon szép harmadik helyet.

  Hutter István az első nyolc közé jutásért kellett első küzdelmét vívnia, melyet 20 másodperc alatt, jodam mawashival és jodan kake gerivel, awazate ipponnal nyert. A legjobb négy közé jutásért egy kemény ellenfelet kellett legyőznie, aki hozzá hasonlóan technikás volt, de István sokkal aktívabb küzdött. Találatot egyikük sem ért el, de bírói döntéssel István jutott az első négy közé. Sajnos ekkor kiújult egy pár nappal korábban szerzett lábsérülése, ami hátráltatta a küzdelemben, ezért a harmadik győzelmét már nem sikerült megszereznie. A döntőbe nem jutott be, de így is megérdemelten szerezte meg a bronzérmet.

  Fébert Ferenc első küzdelmét simán nyerte chudan tsukival és gedan gerivel, awazate ipponnal, ezzel bejutva a legjobb négy közé. Második küzdelmében, az első három percben sem ő, sem ellenfele nem ért el találatot, így hosszabbítás következett, melyet Ferenc egy gyönyörű ushiro mawashi gerivel indított, és bár ellenfele néha kissé megszorította, sikerült megismételnie rúgását, ezzel awazate ipponnal a döntőbe került. A döntőben ellenfele egy barna öves karateka volt, akivel szemben Ferenc remekül helytállt, de ellenfele chudan tsukival (melyet Ferenc a korábbi debreceni sérülése helyére kapott, és ismét orvosi ellátásra szorult) wazaarit szerzett, ezzel nyert. Ferenc megérdemelten lett ezüstérmes és átvehette a legharcosabb junior versenyzőnek járó különdíjat is, melyhez külön is szívből gratulálunk!

  Boroznaki Zsolt első küzdelmét kemény gedan gerijével és chudan tsukijával, awazate ipponnal nyerte. Második küzdelmét sajnos nem sikerült megnyernie, mivel ellenfele technikásabb volt nála. Harmadik küzdelmét azonban chudan tsukival, wazaarival ismét megnyerte, így egy vesztett és két nyert küzdelemmel az előkelő második helyen végzett.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg