III. Shinju-Kai Kupa

OSU.HU, Oct 22, 2005.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2005. október 22-én, Győrújbaráton került megrendezésre a III. Shinju-Kai Kupa Kyokushinkai Karate Gyermek, Serülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt "B", "C" kategóriás verseny.

  Versenyzőink:

  • Litauszki Zoltán 2. kyu (ifjúsági, könnyűsúly)III. helyezett;
  • Domszky Tamás 2. kyu (ifjúsági, könnyűsúly)III. helyezett;
  • Takács Bence 6. kyu (ifjúsági, könnyűsúly)I. helyezett;
  • Gyuri Pál 7. kyu (ifjúsági, nehézsúly)III. helyezett;
  • Hutter Tamás 6. kyu (serdülő, könnyűsúly)I. helyezett;
  • Horváth Gergely 6. kyu (gyermek I., középsúly)-;
  • Menyhárt Dávid 8. kyu (gyermek I., középsúly) III. helyezett;
  • Angyal Krisztián 8. kyu (gyermek III., nehézsúly) III. helyezett;
   valamint otthoni klubja, a szegedi Tigers SC színeiben "vendégversenyzőnk"
  • Fülöp Csaba 7. kyu (felnőtt "C" kat., -80 kg) II. helyezett
  A III. Shinju-Kai Kupán mintegy 230 versenyző nevezett a különböző kategóriákban. Klubunk a következő kategóriákban volt érdekelt:

  Ifjúsági könnyűsúly: 7 fő induló, köztük 3 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Ifjúsági nehézsúly: 7 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Serdülő könnyűsúly: 8 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Gyermek I. középsúly: 17 fő induló, köztük 2 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Gyermek III. nehézsúly: 6 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Felnőtt "C" középsúly: 4 fő induló, köztük vendégversenyzőnk, körmérkőzéses rendszerben.

  Takács Bence ifjúsági könnyűsúlyban a négy közé jutásért vívta első küzdelmét, melyet a tőle már megszokott módon szép technikákkal, jó védekezéssel, jodan geriért kapott wazaarival simán nyert. Második küzdelmét Domszky Tamással vívta a döntőbe jutásért, ahol mind a két versenyzőnk aktívan, keményen küzdött, de Bence tudta ügyesen kihasználni Tamás védekezésében a pillanatnyi kiesést, és így jodan geriért kapott wazaarival ismét nyert, ezzel a döntőbe jutott. Itt ellenfele egy igen aktívan, erőteljesen küzdő kék öves versenyző volt, aki Litauszki Zoltánt győzte le a döntőbe jutásért. Bence most is hozta formáját, és kiváló lábmunkával küzdőidőn belül két wazaarit szerzett, így awazate ipponnal kategóriája győztese lett, aranyérmet szerezve.

  Litauszki Zoltán szintén ifjúsági könnyűsúlyban indult, ahol ő is a négy közé jutásért küzdött először. Zoltán hatékony védekezéssel, és ügyes leforgásokkal jól védekezett, de a tiszta küzdőidőn belül nem sikerült sem neki, sem ellenfelének pontot szereznie, így hosszabbítás következett. Ekkor már Zoltán bizonyult jobbnak, és jodan geriért kapott wazaarival nyert, így bejutott a legjobb négy közé. Második küzdelmét egy kék öves versenyzővel vívta, aki igen erőteljesen támadott, és a küzdőidő vége felé sajnos Zoltán már nem tudott kellő hatékonysággal védekezni, és ellenfele két igen erős chudan tsukival, awazate ipponnal végül nyert. Zoltán szép helytállással, kemény küzdelmekben szerzett harmadik helyezést és bronzérmet.

  Domszky Tamásnak ifjúsági könnyűsúlyban kedvezett a sorsolás, és előnyerőként a legjobb négy között kezdett, ahol Takács Bence volt az ellenfele. Külön megemlítendő, hogy klubtárs ellen különösen nehéz küzdeni, de mind a két versenyzőnk aktívan, szépen, erőteljesen dolgozott. Tamás a tőle megszokott módon, technikásan küzdött, de a védekezésében támadt pillanatnyi rést Bence ki tudta használni, és jodan gerivel wazaarit szerzett, amit Tamás már nem tudott behozni, így Bence jutott a döntőbe. Tamás ezzel a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

  Gyuri Pál ifjúsági nehézsúlyban indult, ahol első küzdelmét a négy közé jutásért vívta zöld öves ellenfelével. Pál a tőle megszokott lendülettel küzdött, és ugyan pontot nem sikerült szereznie, de erőteljes támadásaival végig irányította a küzdelmet, ellenfelét többször is kilépésre kényszerítette, így egyhangú bírói döntéssel jutott tovább. Második küzdelmét is a már megszokott lendülettel kezdte, de az irányítást már nem tudta magához ragadni, mert ellenfele jobban védekezett. A küzdőidő vége előtt Pál lendülete sajnos elfogyott, ezért az utolsó fél percben ellenfelének sikerült pontot szereznie, így Pál nem jutott a döntőbe, és ezzel a harmadik helyen végzett, bronzérmet szerezve.

  Hutter Tamás serdülő könnyűsúlyban indult, első küzdelmét a négy közé jutásért vívta, melyet küzdőidőn belül, két gyors és pontos jodan gerivel szerzett wazaarival, awazate ipponnal nyert zöld öves ellenfelével szemben. A döntőbe jutásért kék öves ellenfelét kellett legyőznie, aki ugyan hatékonyan védekezett és aktívan támadott, de Tamás bevitt egy jodan gerit, míg ellenfele nem tudott találatot elérni, így Tamás wazaarival jutott a döntőbe. Tamás a döntőben ismét felpörgött, és első küzdelméhez hasonlóan jó védekezéssel, erőteljes technikákkal gyűrte le ellenfelét, így küzdőidőn belül, a tőle megszokott jodan gerikkel, awazate ipponnal győzött, ezzel kategóriájában első lett és aranyérmet szerzett.

  Menyhárt Dávid gyermek I., középsúlyban indult Horváth Gergellyel együtt, ahol nehéz dolguk volt a nagy létszám miatt. Dávid első küzdelmét lendületesen, szépen vívta, és küzdőidőn belül, két jodan geriért kapott wazaarival, awazate ipponnal jutott tovább a nyolc közé. Második ellenfele nagyon erőteljesen küzdött, és ugyan Dávid jól védekezett, de ellenfele sajnos nagy igyekezetében többször is szabálytalankodott. Egyik figyelmetlen ütése annyira fejen, halántékon találta Dávidot, hogy a fejvédő ellenére is megszédült tőle. Szerencsére addigra Dávid már wazaarival vezetett, melyet jodan gerivel szerzett, de így sem volt könnyű előnyét megtartani a küzdőidő végéig. Dávid második nyert küzdelmével bejutott a legjobb négy közé, de a fejét ért találattól annyira szédült, hogy orvosnak kellett megvizsgálnia. Az orvos nem látta okát, hogy Dávidot eltiltsa a további küzdelmektől, de mivel a szédülés csak alig enyhült, Dávid úgy döntött, hogy feladja a további küzdelmeket. Dávid felnőtt, komoly gondolkozásról és hozzáállásról tett tanúságot, ezért külön dicséretet érdemel. Dávid ezzel veretlenül szerzett harmadik helyet és bronzérmet.

  Horváth Gergely szintén gyermek I., középsúlyban indult, ahol első küzdelmét aktív, szép technikákkal, hatékony védekezéssel, jodan geriért kapott wazaarival simán nyerte, és jutott a nyolc közé. Második ellenfele sokkal erőteljesebben küzdött, mint az előző, de Gergely felvette a kesztyűt, és hasonló erőteljességgel válaszolt, továbbra is igen hatékonyan védekezve. A tiszta küzdőidőben egyik versenyző sem szerzett pontot, és teljesítményük is egyformán kiemelkedő volt, így a bírók döntetlent hirdettek. A hosszabbításban tovább folyt az erős küzdelem, de itt már Gergely ellenfele bizonyult egy kicsivel aktívabbnak, és ugyan találat a hosszabbításban sem született, de a bírói döntés az ellenfelet hozta ki győztesnek. Gergely így sajnos nem jutott a négy közé, de nagyon kemény küzdelmeket vitt véghez, és szép teljesítményt nyújtott.

  Angyal Krisztián első országos versenyén gyermek III., nehézsúlyban indult, ahol a sorsolás számára kedvezően alakult, így Krisztián a legjobb négy között kezdhetett. Ellenfele szemmel láthatóan súlyosabb volt Krisztiánnál, akit ez nem tartott vissza a küzdelemtől, de igazán kibontakozni sem tudott. Ellenfele ügyesen használta ki Krisztián védekezésének pillanatnyi lanyhulását, és jodan gerivel wazaarit szerzett, amit Krisztián már sajnos nem tudott behozni, így ellenfele nyert. Krisztián ezzel a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

  Fülöp Csaba otthoni klubja, a szegedi Tigers SC színeiben indult. Csaba tanulmányait Budapesten folytatja, ezért ősztől tavaszig szakosztályunknál edz és készül a versenyekre, így csapatunkkal érkezett a versenyre. Edzőtársunkként kiemelt figyelemmel kísértük Csabát, aki felnőtt "C" kategóriában, középsúlyban (-80 kg) indult, ahol négyen neveztek, így körmérkőzést vívtak. Csaba az első küzdelmét ugyan a hosszabbításban elvesztette aktívabb ellenfelével szemben, de utána már sikerült formába lendülnie, és további küzdelmeit simán megnyernie. Csaba két nyert és egy vesztett küzdelemmel így a II. helyen végzett és ezüstérmet szerzett. Csaba kiemelkedő eredményével, ezüstéremmel gazdagította a szegedi Tigers SC dicsőségtábláját, és klubunknak is nagy örömet szerzett.
   
  #1 OSU.HU, Oct 22, 2005
  Utolsó frissítés dátuma: Jun 11, 2020
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg