III. Kyokushin Diákolimpia ifjúsági, junior elődöntő

OSU.HU, Mar 24, 2007.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    2007. március 24., Szentes: III. Kyokushin Diákolimpia Knock-down Kyokushin Karate Verseny gyermek és serdülő döntő, valamint ifjúsági és junior elődöntő az MTKKSZ (Kyokushin-kan, sensei Brezovai Sándor 4. dan) és a hazai kyokushin karate szervezetek részvételével.

    Versenyzőink:

    • Domszky Tamás 1. kyu (junior, középsúly) III. helyezett;
    • Hutter Tamás 5. kyu (ifjúsági, könnyűsúly) I. helyezett;
    • Menyhárt Kyra 6. kyu (gyermek I., középsúly) I. helyezett.
    Versenyzőink három knock down kategóriában voltak érintettek. Junior fiú középsúlyú kategóriában 9 fő, ifjúsági fiú könnyűsúlyú kategóriában 7 fő induló volt, itt egyenes kieséses rendszerben küzdöttek a versenyzők, melyek elődöntők voltak, a döntő májusban lesz, Veszprémben, ahová kategóriánként az első hat helyezett jut tovább. Gyermek I. leány középsúlyú kategóriában 3 fő nevezett, ők körmérkőzést vívtak, mely egyben döntő is volt.

    Domszky Tamásnak nem kedvezett a sorsolás, első küzdelmével 8 közé bemérkőzőként kezdett. Tamás kissé nehezen indult be, a tiszta küzdőidőben sem ő, sem ellenfele nem tudott találatot szerezni, így hosszabbítás következett. Tamás ekkor már jobban felpörgött, és ugyan találat a hosszabbításban sem született, de Tamás meggyőző fölényének köszönhetően bírói döntéssel győzött és továbbjutott. Következő küzdelmében, a négy közé jutásért Tamás már hozta a tőle megszokott formát, és küzdőidőn belül, két jodan mawashi-ért kapott wazaari-val, awazate ippon-nal nyert és jutott a legjobb négy közé. Tamás harmadik küzdelmét a későbbi első helyezettel vívta, akit sajnos nem sikerült legyőznie, Tamás ezzel a harmadik helyen végzett és bronzérmes lett, mellyel kvalifikációt szerzett a Diákolimpia májusi, veszprémi döntőjére.

    Hutter Tamásnak kedvezett a sorsolás, előnyerőként mindjárt a négy között kezdhetett. Első küzdelmét Tamás a tőle megszokott, szép lábmunkával megszerzett két jodan mawashi geri-vel, awazate ipponnal, küzdőidőn belül nyerte. A döntőben ellenfele már keményebb dió volt, de Tamás jól védekezett, így ellenfele nem tudott találatot elérni, viszont Tamás jodan mawashi geri-vel ismét találatot ért el, és wazaarival nyert. Tamás ezzel az ifjúsági könnyűsúlyú kategóriában első helyen végzett és aranyérmes lett, mellyel kvalifikációt szerzett a Diákolimpia májusi, veszprémi döntőjére.

    Menyhárt Kyra első küzdelmében még nem hozta a tőle megszokott lendületet, és ugyan jó védekezésének köszönhetően ellenfele nem tudott találatot elérni, de ez Kyrának sem sikerült, így a döntetlen kihirdetése után hosszabbítás következett. Találat itt sem született egyik részről sem, de Kyra immár felpörögve úgy megszorította ellenfelét, hogy már egyértelműen aktívabb és technikásabb volt, így fölényének köszönhetően bírói döntéssel nyert. Második küzdelménél tovább tartott a lendület, Kyra szép lábtechnikával, jodan mawashi gerivel hamar találatot szerzett, hatékony védekezésével nem engedte ellenfelét kibontakozni, így második küzdelmét simán megnyerte. Ezzel Kyra kategóriájában első helyezett lett, aranyérmet szerezve, egyben megnyerte a Diákolimpia gyermek I. leány kategória középsúlyú súlycsoportjának döntőjét.
     
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg