II. Kyokushin Diákolimpia

OSU.HU, Apr 2, 2006.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2006. április 2., Veszprém: II. Kyokushin Diákolimpia Knock-down Kyokushin Karate Verseny országos döntő az MTKKSZ (IKO, sensei Brezovai Sándor 4. dan) és a hazai kyokushin karate szervezetek részvételével.

  Területi elődöntőn kvalifikációt szerzett versenyzőink:

  • Domszky Tamás 2. kyu ifjúsági, -65 kg) -
  • Takács Bence 6. kyu (ifjúsági, -65 kg) -
  • Menyhárt Dávid 8. kyu (gyermek II., -50 kg) I. helyezett
  A döntőt - az elődöntők rendszerének megfelelően - két versenyszámban, knock down rendszerben és pont kumite rendszerben rendezték, közel 20 kategóriában, ahová összesen 460 fő fiú és leány versenyző szerzett kvalifikációt.

  Versenyzőink kettő knock down kategóriában voltak érintettek. Ifjúsági fiú -65 kg-os kategóriában 17 fő szerzett kvalifikációt az elődöntőkben, közülük 12 versenyző indult, itt egyenes kieséses rendszerben küzdöttek. Gyermek II. fiú -50 kg-os kategóriában 4 fő szerzett kvalifikációt az elődöntőkben, közülük 2 versenyző jelent meg, ők megküzdöttek a helyezésért.

  Menyhárt Dávid három ellenfele közül csak egy versenyző jelent meg, így Dávidnak egy küzdelmet kellett vívnia. Dávid ezt az ellenfelét az elődöntőben már legyőzte egyszer, így nem volt számára ismeretlen. A küzdelem jól indult, Dávid határozottan támadott, közben jól védekezett is, és sikerült erőteljes mawashi geri gedan-okkal ellenfelét megrendítenie, ezzel wazaari-t szereznie. Dávid továbbra is erősen támadott, és ellenfele pillanatnyi megingását kihasználva, jodan kake geri-vel újabb találatot ért el, amivel ismét wazaari-t szerzett. Dávid így küzdőidőn belül, awazate ippon-nal győzött, ezzel kategóriájában megnyerte az országos döntőt, első helyezést és aranyérmet szerzett.

  Domszky Tamás és Takács Bence az ifjúsági -65 kg-os kategóriában a nyolc közé bemérkőzéssel kezdett. Mindkettőjük ellenfele szemmel láthatóan nagyobb termetű volt, így versenyzőinknek igen nehéz dolga volt. Tamás eleinte jól állta a küzdelmet, aktívan támadott is, de ellenfele a nagyobb termetéből is adódó, igen erőteljes mawashi geri gedan-okkal kétszer is meg tudta fogni Tamást, így nyert. Tamás sajnos nem jutott tovább. Bence szintén a tőle megszokott, lendületes támadásokat indított, de szinte "lepattant" termetesebb ellenfeléről. Ellenfele egy szabálytalan, kontrollálatlan, áthúzós mawashi geri jodan-nal lerúgta Bencét, aki a földre került. A bírók mindössze csak egy chui-val "jutalmazták" a szabálytalanságot. Bence folytatta a küzdelmet, értékelhető találat a küzdőidő alatt nem született, de a végén a bírók Bence ellenfelét látták jobbnak, aki így bírói döntéssel jutott tovább. Mindkét ifjúsági versenyzőnk kemény helytállást és kiváló küzdőszellemet mutatott, aktívak, technikásak voltak, de nagyobb termetű ellenfeleikkel sajnos nem bírtak. Teljesítményük így is elismerésre méltó.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg