II. Kyokushin Diákolimpia elődöntő

OSU.HU, Mar 18, 2006.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    2006. március 18., Szentes: II. Kyokushin Diákolimpia Knock-down Kyokushin Karate Verseny keleti területi elődöntő az MTKKSZ (IKO, sensei Brezovai Sándor 4. dan) és a hazai kyokushin karate szervezetek részvételével.

    Versenyzőink:

    • Domszky Tamás 2. kyu ifjúsági, -65 kg) III. helyezett
    • Hutter Tamás 5. kyu (serdülő, -45 kg) -
    • Takács Bence 6. kyu (ifjúsági, -65 kg) II. helyezett
    • Horváth Dávid 8. kyu (gyermek II., -50 kg) I. helyezett
    A keleti területi elődöntőt két versenyszámban, knock down rendszerben és pont kumite rendszerben, összesen 19 kategóriában rendezték, ahol összesen 360 fő fiú és leány versenyző nevezett, így sok kategóriában, különösen az idősebb korosztályoknál volt magas az indulók száma.

    Versenyzőink három knock down kategóriában voltak érintettek. Ifjúsági fiú -65 kg-os kategóriában 15 fő, serdülő fiú -45 kg-os kategóriában 16 fő induló volt, itt egyenes kieséses rendszerben küzdöttek a versenyzők. Gyermek II. fiú -50 kg-os kategóriában 3 fő nevezett, ők körmérkőzést vívtak.

    Hutter Tamás küzdelmét a nyolc közé jutásért vívta. Ellenfele igen erősen támadott, és sikerült Tamást védekezésbe kényszeríteni, aki így sajnos nem tudta hatékonyan alkalmazni a tőle megszokott szép lábmunkát. Tamásnak nem sikerült találatot szereznie, így ellenfele jutott tovább.

    Domszky Tamás a nyolc közé jutásért vívta első küzdelmét, melyet jodan geri-vel szerzett wazaari-val nyert. Második küzdelmét küzdőidőn belül, szintén jodan geri-kkel szerzett wazaari-kkal, awazate ippon-nal nyerte, így bejutott a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért igen kemény ellenféllel kellett Tamásnak megküzdenie, akivel szemben állta a sarat, de sajnos nyernie már nem sikerült. Tamás így is harmadik helyezett lett, bronzérmet szerzett, ezzel kvalifikálta magát a Diákolimpia döntőjébe.

    Takács Bence is a nyolc közé jutásért küzdött először, amit jodan geri-vel szerzett awazate ippon-nal simán meg is nyert. Ugyanilyen simán és gyorsan nyerte Bence awazate ippon-nal második küzdelmét a négy közé jutásért és harmadik küzdelmét a döntőbe jutásért is. A döntőben már kicsit nehezebb dolga volt Bencének. Ismét jodan geri-vel szerzett wazaari-t, de ellenfelének sikerült egyenlítenie. A küzdelem végén a bírók már Bence ellenfelét látták jobbnak, így bírói döntéssel nyert. Bence ezzel a második helyezettként végzett, ezüstérmet szerzett, és kvalifikálta magát a Diákolimpia döntőjébe.

    Menyhárt Dávid ellenfeleivel körmérkőzéses rendszerben küzdött meg. Dávid első ellenfelét küzdőidőn belül, simán verte, szép lábtechnikával, jodan geri-vel szerzett két wazaari-val, awazate ippon-nal. Második ellenfele harcosabb volt az előzőnél, lendületesen támadott, de Dávid jó védekezéssel hárította ellenfele támadásait, és kihasználva ellenfele gyenge lábmunkáját, itt is sikerült jodan geri-vel találatot bevinnie és wazaari-t elérnie, amivel a második győzelmét is megszerezte. Dávid így veretlenül lett kategóriájában első helyezett és aranyérmes, ezzel a Diákolimpia döntőjére is kvalifikációt szerzett.
     
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg