II. Fenstherm Kupa Ficsór Norbert Emlékverseny

OSU.HU, May 3, 2009.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    2009. május 23., Füzesabony: II. Fenstherm Kupa Ficsór Norbert Emlékverseny súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt 'A', 'B' és 'C' kategóriás országos verseny, valamint felnőtt kata verseny.

    Indulók:

    Kumite:
    Dr. Hamvai Julianna 1. dan
    (női 'A' kat., +65 kg) III. helyezett
    Óvári Máté 5. kyu
    (férfi 'B' kat., +80 kg) I. helyezett
    Hutter Tamás 4. kyu
    (junior könnyűsúly) II. helyezett
    Nagy Dániel 9. kyu
    (ifjúsági könnyűsúly) II. helyezett
    Püski Péter 8. kyu
    (serdülő középsúly) II. helyezett

    Kata:
    Farkas Tímea 1. dan
    (női kata) III. helyezett
    Domszky Tamás 1. dan
    (férfi kata) I. helyezett
    Kazár Natália 3. kyu
    (női kata) I. helyezett

    Kumite

    Julianna kategóriájában hárman neveztek, így körmérkőzést vívtak a helyezésekért. Julianna első küzdelmében a tiszta küzdőidőben kiegyenlített küzdelem folyt, mindketten hatékonyan védekeztek, így találat nem született és hosszabbítás következett. Julianna a hosszabbításban is sorozatosan támadott, és jól védekezett, találat itt sem született, de a hosszabbítás végén a bírók ellenfelét látták jobbnak, és hirdették ki győztesnek. Julianna második küzdelmében is hozta formáját, sokáig itt is egyenlő küzdelem folyt, de Julianna pillanatnyi kihagyását ellenfele ki tudta használni, és találatot tudott elérni, amivel megnyerte a küzdelmet. Ezzel Julianna a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

    Máté kategóriájában csak ketten indultak, így ők is a helyezésért küzdöttek. Máté kezdettől fogva irányította a küzdelmet, könnyedén védve ellenfele támadásait, egyre gyakrabban megszorítva erőteljes technikáival. Lendületes küzdelmével Máté találatot is szerzett, esélyt is alig hagyva ellenfelének. A tiszta küzdőidő végén Máté egyértelmű fölénnyel és wazaari-val nyert, ezzel első helyen végzett és aranyérmes lett.

    Tamás kategóriájában öten neveztek, egyenes kieséses rendszerben, ahol Tamásnak kedvezett a sorsolás, és a négy között kezdhetett erőnyerőként. Ellenfele szintén zöld öves karatéka volt, aki lendületesen kezdett, de Tamás erőteljes hiza geri-jeivel felőrölte ellenfelét, aki végül védekezésbe kényszerült. Tamás sorozatos támadásaival nagyon megszorította ellenfelét, a küzdőidő nagyobbik részében irányítva a küzdelmet. Ellenfele fáradását kihasználva Tamás jodan geri-vel wazaari-t szerzett, mellyel a küzdelmet is megnyerte, és a döntőbe jutott. Tamás a döntőben is folytatta lendületes támadásait, de ellenfele hatékony védekezését nem tudta áttörni, sőt ellenfele tudott találatot szerezni. Tamás szép küzdelmeket vívott, megérdemelten lett második helyezett és szerzett ezüstérmet.

    Péter kategóriájában hárman neveztek, így ők körmérkőzést vívtak a helyezésekért. Péter első küzdelmében kicsit gyengén indított, sokáig kétséges volt a küzdelem kimenetele, de a tiszta küzdőidő vége előtt Péter erőteljes technikával fordítani tudott, jól időzített chudan tsuki-val megfogva ellenfelét wazaari-t szerzett, ami a győzelmet jelentette. Péter második küzdelmében sajnos nem tudta megismételni előző bravúrját, és végül ellenfele győzött. Péter így második helyezett és ezüstérmes lett.

    Dániel kategóriájában négyen indultak, itt is egyenes kieséses rendszerben folytak a küzdelmek. Dániel első küzdelmét nagyon lendületesen, erőteljesen kezdte, határozottan támadta ellenfelét és jól védekezett. Ellenfele sorozatos, erős gedan geri-kkel próbálta megtörni Dániel lendületét, aki azonban erőteljes támadásaival többször is megszorította. Dániel támadásait végül ellenfele nem tudta védeni, és Dániel jodan geri-vel wazaari-t szerzett, melyet ellenfele már nem tudott behozni. Dániel igen kemény, nagyon erős küzdelmet nyert, azonban a sorozatos gedan geri-k miatt sajnos térdsérülést szenvedett, így a döntő mérkőzést nem tudta vállalni. Dániel ezzel igen megérdemelten lett második helyezett és szerzett ezüstérmet.


    Kata

    Mind a női, mind a férfi katában három-három induló volt, így itt is a helyezésekért folyt a megmérettetés. Első körben kötelező kata a Gekisai Sho volt, a második körben a választott katákat mutatták be a versenyzők.

    Domszky Tamás a kötelező kata kiváló bemutatásával pontszámával az élre került. Választott katája a Seipai volt, melyet hasonlóan magas szinten mutatott be, így vezető helyét megőrizve az első helyen végzett és aranyérmet szerzett.

    Natália, Tamáshoz hasonlóan a kötelező kata szép bemutatására kapott pontszámával az élre került. Natália választott katája is a Seipai volt, melynek szintén kiváló bemutatásával megőrizte vezető helyét és első helyezettként aranyérmet szerzett.

    Tímea a kötelező kata bemutatását követően a harmadik helyen állt pontszámával. Választott katája a Sushi Ho volt, melynek bemutatására jobb pontszámot kapott, de helyezésén változtatni nem sikerült, így a harmadik helyen végzett és bronzérmes lett.

    2009 II. Fenstherm Kupa Ficsór Norbert Emlékverseny.jpg
     

    Csatolt fájlok:

    #1 OSU.HU, May 3, 2009
    Utolsó frissítés dátuma: May 12, 2020
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg