VIII. Mikulás Kupa

OSU.HU, Dec 4, 2004.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2004. december 4-én Salgótarján városában került megrendezésre a VIII. Mikulás Kupa Kyokushin Karate utánpótlás verseny.

  Karatékáink négy kategóriában léptek tatamira:

  Felnőtt kategóriában:

  • Dr. Varga Tamás 5. kyu ("B" kat., könnyűsúly) II. helyezett
  Serdülő kategóriában:

  • Litauszki Zoltán 3. kyu (43 kg, könnyűsúly) -
  • Domszky Tamás 3. kyu (55 kg, középsúly) -
  • Hutter István 6. kyu (50 kg középsúly) III. helyezett
  • Takács Bence 7. kyu (50 kg középsúly) -
  • Gyuri Pál 7. kyu (73 kg nehézsúly) III. helyezett
  Gyermek I. kategóriában:

  • Hutter Tamás 7. kyu (43 kg, könnyűsúly) II. helyezett
  Gyermek II. kategóriában:

  • Menyhárt Dávid 9. kyu (36 kg, középsúly) II. helyezett
  Dr. Varga Tamás hosszabb kihagyás után indult a versenyen. Kategóriájában hárman indultak, így Tamás körmérkőzést vívott. Első küzdelmét várakozáson felül hozta, igen okosan küzdve, és a jó tempóban bevitt shita tsuki-val hamar wazaarit szerzett. Ezt még a tiszta küzdőidőben sikerült megismételnie, így awazate ipponnal nyert. Második küzdelmére már kissé elfáradt, vesztett előző jó formájából és sajnos nem sikerült nyernie. Így is nagyon örültünk a váratlan, de gyönyörű ezüstéremnek.

  Litauszki Zoltán legnagyobb riválisa ellen lépett tatamira, de sajnos nem járt győzelemmel. Reméljük a következő alkalommal más lesz az eredmény.

  Domszky Tamás első győzelmét nehéz küzdelemben, de megérdemelten szerezte meg. Második küzdelmében ellenfele intenzívebbnek bizonyult. Tamás az utolsó versenytől számított 1,5 hónap alatt sokat fejlődött küzdőszellem, gyorsaság és ütőerő terén.

  Takács Bence karatékának nem sikerült kibontakoznia ez alkalommal, ellenfele súlyfölénye végett.

  Hutter István első küzdelmében gyönyörű lábtechnikájának köszönhetően győzelmet aratott. A következő győzelme egyértelmű bírói döntés végett született, mivel István ellenfele Domszky Tamás volt. Nem könnyű edzőtárs ellen küzdeni, ettől tart minden versenyző. De azért egy bronzéremnek szívből örülünk.

  Gyuri Pál első és második küzdelmét awazate ipponnal nyerte. Büszkék lehetünk Palira, sérülése ellenére is keményen küzdött. Ha a szívünkkel akarjuk legyőzni az ellenfelünket, biztosan sikerül, Palinak is sikerült. Sajnos a második helyért való harcban már oly mértékű volt a kézsérülése, hogy nem tudott eléggé a küzdelemre koncentrálni, így most Pali egy bronzéremmel gazdagodott.

  Hutter Tamás természetéhez hűen teljes nyugalommal vette föl a kesztyűt első két ellenfelével. Nagyon szép küzdelemben nyert mindkét esetben. Az első hely szinte már a kezében volt, de megtántorodott. Hogy miért? Talán a nála két fejjel alacsonyabb kisfiú miatt. A jodan mawashi gerijeit nem adták meg Tamásnak, így nem volt értékelhető találata. Az ezüstéremnek igazán örülünk.

  Menyhárt Dávid elbizonytalanodva kezdte meg a küzdelmet, de egy kis biztatás után kellő önbizalommal szállt szembe az ellenfelével. Nem kellett sokat várnunk, szép kake gerije wazaarit hozott számára, majd ezzel a lendülettel nyerte meg a második küzdelmét is. Már láttuk az esélyt az első hely megszerzésére, melyre megérdemelten esélyes volt, mint a mezőny legtechnikásabb versenyzője. De Dávid által eddig még soha elő nem forduló szabálytalanság miatt (rúgás utáni túlfordulás) figyelmeztetést kapott. Így Dávid az ezüstéremért álhatott a dobogóra.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg