VIII. Mikulás Kupa

OSU.HU, Dec 3, 2005.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2005. december 3., Salgótarján: VIII. Mikulás Kupa Kyokushinkai Karate Gyermek, Serülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt "B", "C" kategóriás, Borzák Norbert emlékverseny.

  Versenyzőink:

  • Domszky Tamás 2. kyu (ifjúsági, középsúly)II. helyezett;
  • Hutter István 5. kyu (ifjúsági, középsúly)III. helyezett;
  • Takács Bence 6. kyu (ifjúsági, könnyűsúly)I. helyezett;
  • Hutter Tamás 6. kyu (serdülő, könnyűsúly)I. helyezett;
  • Szűcs Bernadett 10. kyu (serdülő, nehézsúly)III. helyezett;
  • Menyhárt Kyra 7. kyu (gyermek II., könnyűsúly) I. helyezett;
  • Bukovszky Zsuzsanna 9. kyu (gyermek II., nehézsúly) -;
  • Angyal Krisztián 8. kyu (gyermek III., nehézsúly) -;
  • dr. Varga Tamás 5. kyu (felnőtt "B" kat., könnyűsúly)I. helyezett;
  A VIII. Mikulás Kupán mintegy 240 versenyző nevezett a különböző kategóriákban. Klubunk a következő kategóriákban volt érdekelt:

  Ifjúsági fiú könnyűsúly: 4 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, körmérkőzéses rendszerben;
  Ifjúsági fiú középsúly: 5 fő induló, köztük 2 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Serdülő fiú könnyűsúly: 6 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Serdülő leány nehézsúly: 4 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, körmérkőzéses rendszerben;
  Gyermek II. leány könnyűsúly: 4 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, körmérkőzéses rendszerben;
  Gyermek II. leány nehézsúly: 7 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Gyermek III. fiú nehézsúly: 10 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, egyenes kieséses rendszerben;
  Felnőtt "B" könnyűsúly: 4 fő induló, köztük 1 versenyzőnk, körmérkőzéses rendszerben.
  Litauszki Zoltán is indult volna a versenyen ifjúsági könnyűsúlyban, de a nevezés után, a délelőtt folyamán sajnos belázasodott, és így nem vállalhatta a küzdelmeket. Miután az orvostól kapott gyógyszer hatására kicsit jobban lett, igen sportszerűen segítette klubtársait, mögéjük állva a küzdőtér szélén.

  Takács Bence ifjúsági könnyűsúlyban indult, ahol körmérkőzéses rendszerben küzdött a 4 versenyző, így Bencének három küzdelmet kellett vívnia. Bence hozta megszokott formáját, és valamennyi küzdelmét megnyerte, ezzel első helyen végzett és aranyérmet szerzett.

  Hutter Tamás serdülő könnyűsúlyban indult, ahol egyenes kieséses rendszerben folyt a küzdelem. Tamás első mérkőzését a négy közé jutásért vívta, melyet simán nyert. Ugyanígy nyert a döntőbe jutásért is. Tamásnak a döntő sem okozott nehézséget, ahol ismét nyert a tőle megszokott jodan gerikkel, így első helyen végzett és aranyérmet szerzett.

  Menyhárt Kyra gyermek II., könnyűsúlyban indult, ahol a négy versenyző körmérkőzést vívott, így Kyrának három küzdelme volt. Kettő küzdelmet simán nyert, egyet sajnos elveszett, de a jobb pontarányának köszönhetően sikerült az első helyet megszereznie, és ezzel egy aranyéremmel gazdagodnia.

  Dr. Varga Tamás felnőtt "B" kategória, könnyűsúlyban indult, ahol a 4 versenyző körmérkőzéses rendszerben küzdött, így Tamásnak három küzdelme volt. Valamennyi küzdelmét sikerült megnyernie, így Tamás az első helyen végzett és aranyérmet szerzett.

  Domszky Tamás Hutter Istvánnal együtt ifjúsági középsúlyban indult, ahol velük együtt 5 versenyző indult, egyenes kieséses rendszerben. Tamás bemérkőző volt a négy közé jutásért, mely küzdelmét simán nyerte, ugyanígy a következőt is, ezzel a döntőbe jutott. A döntőt már sajnos nem sikerült megnyernie, de a tőle megszokott szép, lendületes küzdelemmel Tamás így is a második helyen végzett és ezüstérmet szerzett.

  Hutter István szintén ifjúsági középsúlyban indult, ahol előnyerőként a négy között kezdett. Küzdelmét sajnos nem sikerült megnyernie, de István így is a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

  Szűcs Bernadett első versenyén indult, serdülő nehézsúlyban, ahol a 4 versenyző körmérkőzést vívott, így Bernadettnek három küzdelme volt. Sajnos nem sikerült küzdelmet nyernie, de a pontaránynak köszönhetően Bernadett így is a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

  Bukovszky Zsuzsanna szintén első versenyén indult, gyermek II. nehézsúlyban, ahol a versenyzők egyenes kieséses rendszerben küzdöttek meg egymással. Zsuzsanna a négy közé jutásért kezdett, de sajnos nem sikerült nyernie, így továbbjutnia sem, de tapasztalatszerzésnek és erőfelmérésnek hasznosnak bizonyult a részvétel.

  Angyal Krisztián gyermek III. nehézsúlyban indult, ahol elég nagy létszám, 10 induló volt, akik egyenes kieséses rendszerben küzdöttek. Krisztián bemérkőző volt a nyolc közé jutásért, sajnos küzdelmét nem sikerült megnyernie, így nem jutott tovább, de Krisztián is hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg