VI. Nyúl Kupa

OSU.HU, Apr 11, 2009.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    2009. április 11., Budapest: VI. Nyúl Kupa gyermek, serülő, ifjúsági, és junior országos utánpótlás verseny, valamint felnőtt kata országos bajnokság.

    Nyúl Kupa Indulók:
    Hutter Tamás 4. kyu (junior középsúly) III. helyezett
    Püski Péter
    8. kyu (serdülő nehézsúly) III. helyezett
    Nagy Bence
    9. kyu (ifjusági nehézsúly) -

    Nagy Bence
    első versenyén indult, kategóriájában hatan neveztek, sajnos a sorsolás nem kedvezett Bencének, bemérkőzőként kezdett. Bence igen harcos, aktív ellenfelet kapott, aki lendületesen, folyamatosan támadott, de Bence hatékonyan védekezett és a támadások lendületét meg-megfékezve igyekezett visszatámadni is. A tiszta küzdőidőben, a kemény küzdelem ellenére, a hatékony védekezések miatt találat nem született, és bírói döntéssel Bence ellenfele nyert. Bence sajnos nem jutott tovább, de küzdőszelleme, kitartása, helytállása bíztató alap, melyre a továbbiakban is lehet építeni.

    Püski Péter kategóriájában öt induló volt, Péternek kedvezett a sorsolás, így erőnyerőként a négy között kezdhetett. Zöld öves ellenfele, aki első küzdelmében bemérkőző volt, azonban lendületével és technikai fölényével nagyon megszorongatta Péter, aki így inkább csak a védekezésre tudott koncentrálni. Péter sokáig állta a sarat, de a küzdelem végére elfáradt, így ellenfele találatot tudott elérni, amivel nyert is. Péter így a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

    Hutter Tamás kategóriájában négyen neveztek. Tamás ellenfele szintén nagyon harcos, aktív kék öves volt, de Tamás nagyon jó küzdőszellemmel, lendületesen támadva és jól védekezve felvette a harcot. A tiszta küzdőidőben találat nem született és a bírók döntetlent hirdettek, így hosszabbítás következett. A hosszabbításban sem vesztettek lendületükből a küzdőfelek, továbbra is kiegyenlített, aktív küzdelmet láthattunk. A hosszabbítás sem hozott eredményt, ismét döntetlen ítéltek a bírók, így még egy hosszabbítás következett, melynek végén már mindenképpen győztest kellett hirdetni. A lendületes küzdelem folytatódott, Tamás és ellenfele igen erősen, aktívan küzdöttek, de sajnos Tamás már kicsit gyakrabban került védekezésbe. Az utolsó hosszabbításban sem született találat, de a bírók egyhangú döntéssel Tamás ellenfelét látták jobbnak. Tamás így igen kemény, hosszú küzdelemben megérdemelten lett harmadik helyezett és bronzérmes.

    2009 Nyúl kupa.jpg
     

    Csatolt fájlok:

    #1 OSU.HU, Apr 11, 2009
    Utolsó frissítés dátuma: May 12, 2020
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg