V. Nyúl Kupa

OSU.HU, Apr 5, 2008.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  Budapesten, 2008. április 5-én került megrendezésre az V. Nyúl Kupa Gyermek, Serülő, Ifjúsági, és Junior meghívásos területi utánpótlás verseny, valamint országos felnőtt csapatbajnokság és felnőtt kata verseny.

  Versenyzőink:

  Nyúl Kupa:

  • Domszky Tamás 1. kyu (junior) I. helyezett;
  • Hutter Tamás 5. kyu (ifjúsági, középsúly) II. helyezett;
  • Nagy Dániel 10. kyu (serdülő, középsúly) II. helyezett;
  • Püski Péter 10. kyu (serdülő, középsúly) III. helyezett.
  Felnőtt csapatbajnokság:

  • Beutl Tamás 1. dan (Shogun Dojo SE) és
  • Óvári Máté 6. kyu III. helyezett.
  Felnőtt kata verseny:

  • Farkas Tímea 1. dan (női kata) III. helyezett;
  • Domszky Tamás 1. kyu (férfi kata) III. helyezett;
  • Kazár Natália 4. kyu (női kata) II. helyezet.
  Nyúl Kupa
  Domszky Tamásnak egy ellenfele volt a junior fiú kategóriában. Tamás végig irányította a küzdelmet, lendületesen támadott és hatékonyan védekezett, ellenfelének nem sok lehetőséget hagyva a kibontakozásra. Megszokott szép lábmunkájával, jodan mawashi-val Tamás wazaari-t szerzett, míg ellenfele nem tudott találatot elérni így a küzdőidő végén Tamást hirdették ki győztesnek. Tamás így első helyezett lett, és aranyérmet szerzett.

  Hutter Tamás kategóriájában hárman neveztek, így körmérkőzésre került sor. Tamás első küzdelmét igen lendületesen kezdte, ellenfelét sikerült védekezésbe kényszerítenie, azonban találatot egyiküknek sem sikerült elérni, így a bírók döntetlent hirdettek és hosszabbítás következett. A hosszabbításban Tamás továbbra is irányított, de már voltak rövid időszakok, amikor ellenfele is egy-egy erőteljesebb támadást tudott indítani, ezeket azonban Tamás sikeresen védte. A hosszabbítás ismét döntetlennel végződött, ezért még egy hosszabbításra került sor. Tamás továbbra is igen aktívan támadott, a küzdőidő nagyobbik részében irányította a küzdelmet, de sajnos igazán hatékonyan már nem tudott támadni, és nem sikerült találatot szereznie. A második hosszabbítás végén, köszönhetően aktivitásának, lendületes támadásainak, az igen erős küzdelem végén a bírók összességében Tamást látták jobbnak, és győztesnek hirdették. Második küzdelmében Tamás már sajnos nem tudta hozni előző formáját, mivel a két hosszabbítás nagyon sokat kivett belőle. Tamás ekkor már csak a hatékony védekezésre koncentrált, ellenfele támadásait nem tudta viszonozni, így bírói döntéssel ellenfele nyert. Tamás egy nyert küzdelemmel második helyezett lett és ezüstérmet szerzett.

  Nagy Dániel és Püski Péter egy kategóriában indult, ahol rajtuk kívül még ketten neveztek, a négy induló itt is körmérkőzést vívott. Mindkettőjük teljesítményét emeli, hogy a másik két versenyző jóval magasabb övfokozatú, sárga öves volt, és Dániel és Péter is első versenyén indult.

  Első küzdelmüket egymás ellen vívták, ahol először meglehetősen kiegyenlített küzdelem folyt, majd lassan Dániel vette át az irányítást, és sikerült wazaari-t szereznie jodan mawashival, mellyel végül a küzdelmet is megnyerte. Második küzdelmében Dániel a nála aktívabban kezdő, sárga öves ellenfelével szemben fordítani tudott, és kemény küzdelemben átvette az irányítást. Jól megtalálva ellenfele gyenge pontját, sorozatosan bevitt mawashi gedan-okkal végül wazaari-t ért el. Dániel töretlen lendülettel küzdött tovább, ellenfelét is meglepve erőteljes támadásaival, és ismét sikerült wazaari-t szerenie chudan tsuki-val. Dániel második küzdelmét awazate ippon-nal megnyerte. Harmadik küzdelmét Dániel a későbbi első helyezett sárga övessel vívta, aki igen erőteljesen, lendületesen küzdött. Dániel eleinte szépen támadott, és jól védekezett, de ellenfele rutinja és technikásabb küzdelme segítségével végül wazaari-t tudott elérni, így ebben a küzdelemben Dániel ellenfele nyert. Dániel két nyert küzdelemmel második helyezett lett és ezüstérmet szerzett.

  Püski Péter első küzdelmét Nagy Dániellel vívta. Péter jól indított, de kezdeti enyhe bátortalanságát nem tudta leküzdeni, így Dániel lassan beleerősítve nyerni tudott. Második küzdelmét Péter a későbbi első helyezett sárga övessel vívta, aki erőteljes és technikás küzdelmével sajnos megszorította, és Péter védekezését áttörve találatot ért el, amivel meg is nyerte a küzdelmet. Harmadik küzdelmét Péter szintén sárga övessel vívta, akivel szemben nagyon lendületesen, szépen indított, komolyan megszorítva ellenfelét, és sokáig irányítva a küzdelmet. Nem sok hiányzott már csak a küzdőidő végéig, amikor Péter hirtelen kifáradt, és sajnos ellenfele az utolsó pillanatban találatot tudott bevinni, ezzel megfordítva a küzdelmet. Péternek ugyan nem sikerült küzdelmet nyernie, de igen szépen, kiváló küzdőszellemmel állta a harcot. Péter végül megosztott harmadik helyezett lett, és megérdemelten vehette át a bronzérmet.

  Felnőtt csapatbajnokság
  A csapatbajnokságra négy csapat nevezett, akik így körmérkőzést vívtak, a csapatok versenyzői a leadott névsor sorrendjében küzdöttek meg (1 fő nő + 2 fő férfi), a női versenyzők a női ellenfelekkel, a férfi versenyzők a férfi ellenfelekkel. Csapatunk sajnos hiányos létszámmal tudott csak kiállni, női versenyzőnk nem volt, így valamennyi csapatküzdelemben hátrányból indultunk. Csapatunk férfitagjai így is mindent megtettek, hogy a körmérkőzések során eredményt tudjanak elérni, de az emberhátrányt sajnos nem tudták ellensúlyozni. Csapatunk végül a megosztott harmadik helyet szerezte meg. Köszönjük sensei Beutl Tamás 1. dan versenyzőnek, a Shogun Dojo SE tagjának, hogy nevezésével és indulásával lehetővé tette a Honvéd Zrínyi SE-nek csapat kiállítását.

  Felnőtt kata verseny
  A kata verseny szabályaiban már a Kyokushin-kan versenyrendszeréhez közelített, de egyelőre csak felnőtt-junior korcsoportnak, 6. kyu-tól összevont férfi és női kategóriában került megrendezésre. A kötelező kata a férfi és a női kategóriában is a Gekisai Sho volt, a második körben szabadon választható katát kellett bemutatni. Férfi katában heten, női katában négyen neveztek.

  Farkas Tímea a kötelező katában sajnos rontott egy kicsit, így nem sikerült jó pontszámot elérnie. A második körben a Saifa-t mutatta be, melynek a végén volt egy kis megingás, de erre a katára az előzőnél magasabb pontszámot kapott, mellyel végül megosztott harmadik helyezett lett, és bronzérmet szerzett.

  Kazár Natália az első körben már jobb pontszámot tudott elérni a kötelező katával. A második körben Natália a kyokushin-kan stílusú, "új" Gekisai Dai katát mutatta be, szépen összeszedett, pontos mozdulatokkal, jó ritmussal, mely pontszámában is megmutatkozott. Natália ezzel második helyezett lett, ezüstérmet szerezve.

  Domszky Tamás a Nyúl Kupa küzdelme után a kata verseny megmérettetését is vállalta. A kötelező kata bemutatásában még kissé érződött fáradtsága, de így is sikerült jó pontszámot elérnie. A második körben Tamás a Tsuki No katát mutatta be, már sokkal összeszedettebben, így ismét jó pontszámot kapott. Tamás ezzel harmadik helyezett és bronzérmes lett, teljesítményét emeli, hogy egy napon tudott érmet szerezni kumitében is és katában is.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg