TOMA-BAU Budapest Kupa

OSU.HU, Mar 22, 2003.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  TOMA-BAU Budapest Kupa Nemzetközi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt C-kategóriás Utánpótlás Verseny került megtartásra Budapesten 2003. március 22-én.

  A versenyen részt vettek:
  • Domszky Tamás 4. kyu (serdülő, könnyűsúly) II. helyezett
  • Hutter István 7. kyu (serdülő, könnyűsúly) III. helyezett
  • Fébert Ferenc 8. kyu (junior, +60 kg) -
  • Horváth Gergely 8. kyu (gyermek II., középsúly) III. helyezett
  • Gyuri Pál10. kyu (serdülő, nehézsúly) II. helyezett
  • Takács Bence 10. kyu (serdülő, könnyűsúly) -
  Takács Bence első versenyén vett részt, ahol első ellenfele egy zöld öves karatéka volt. Bence jól indított, igyekezett helyt állni, de sajnos értékelhető találatot nem sikerült szereznie. Ellenfele, aki jóval rutinosabb volt nála, jodan mawashival wazaarit szerzett, így megnyerte a mérkőzést. Mivel a serdülő könnyűsúlyban a nagy létszám miatt egyenes kieséses rendszerben küzdöttek a versenyzők, így Bencének nem sikerült továbbjutnia.

  Fébert Ferenca junior +60 kg-os kategóriában indult, ahol összesen hárman versenyző indult. Első küzdelmében Ferenc három kin-gerit is kapott, ami sajnos visszavett szokásos lendületéből. Második küzdelmében a keze is megsérült, és sajnos egyik mérkőzést sem sikerült megnyernie. Így harmadik helyezett lett volna kategóriája súlycsoportjában, de a versenybíróság döntése szerint egy ritkán alkalmazott szabály alapján a junior kategória két súlycsoportjának győzteseinek egymással kellett megküzdenie. Mivel mindkét súlycsoport kis létszámmal indult, így a győztes vitte magával súlycsoportja helyezettjeit. Sajnos nem Ferenc súlycsoportjának győztese lett az első, így az összesítésben ő csak az V.-VI. helyen végzett.

  Hutter Istvánnak eredetileg a 8 közé jutásért is küzdenie kellett volna, de ellenfele lemondta a versenyt, így István előnyerőként kerül a 8 közé. Következő küzdelmét igen parádésan nyerte. A hajime vezényszó elhangzása után azonnal egy okuri ashi, jodan mawashival lepte meg ellenfelét, aki ugyan megpróbált rájátszani, hogy túl erős lett volna a rúgás, de ennek semmi nyoma nem volt, jó volt István kontrollja. Ellenfele feladta a küzdelmet, így mindössze 5 másodperc után ipponnal kihirdették István győzelmét, aki ezzel a legjobb négy közé került. A döntőbe jutásért a későbbi aranyérmessel küzdött. István jól indított, hatékonyan védekezett, de nem sikerült értékelhető találatot elérnie. Ellenfele sem tudott pontot szerezni, de sajnos többször is belehajolt a technikákba, amit István már nem tudott kellően kontrollálni, így két chuit is kapott, ezért bár aktívabb volt, mint ellenfele, értékelhető találat hiányában és az awazate genten miatt ellenfelét hozták ki bírói döntéssel győztesnek. István ezzel a harmadik helyen végzett, bronzérmet szerezve.

  Horváth Gergely első küzdelmében remekül indított, jól védekezett, tiszta jodan mawashi találatával hamar wazaarit szerzett, de a küzdőidő végén ellenfele is wazaarit ért el, így döntetlen lett az eredmény. A hosszabbításban az utolsó másodpercben bevitt nagyon szép mawashi jodannal megszerezte a győzelmet, ezzel a legjobb négy közé került. Következő küzdelmét a későbbi aranyérmessel vívta meg, akinek igen agresszív, erős harcmodorával már nem tudott lépést tartani, és ugyan Gergely nagyon igyekezett, de ellenfele szerzett értékelhető találatot és győzelmet. Gergely ezzel is a harmadik helyen végzett, megérdemelten szerezve meg a bronzérmet.

  Gyuri Pál szintén első versenyén vett részt, ahol serdülő nehézsúlyú kategóriájában hárman indultak, körmérkőzéses rendszerben. Pál első ellenfele a későbbi aranyérmes volt, aki kb. egy fejjel magasabb is volt nála. Pál szépen küzdött, folyamatosan sorozta ellenfelét, aki egy darabig nem is tudott mit kezdeni, de azután egy mawashi jodannal, majd sorozatos mawashi gedannal sikerült Pált megingatnia, így megnyerte a küzdelmet. Második küzdelmében Pál még erősebben, aktívabban küzdött, többször is kiléptette ellenfelét a tatamiról, majd erős chudan tsukijaival wazaarit szerezve meg is nyerte azt. Egy nyert küzdelemmel így második helyezett, ezüstérmes lett, amit igen jó küzdőszellemének köszönhetően megérdemelt.

  Domszky Tamás a serdülő könnyűsúlyban szintén előnyerőként került a 8 közé. Első küzdelmét szépen nyerte meg, szinte lehengerelve ellenfelét folyamatos sorozataival. Mawashi jodannal wazaarival jutott a legjobb négy közé. Második küzdelme az előzőhöz hasonlóan igen lendületes volt, egyértelműen aktívabb és erősebb volt ellenfelénél, és az utolsó pillanatban chudan tsukival szerzett wazaarival ezt a győzelmet is megszerezte, amivel a döntőbe jutott. Itt ellenfele az a versenyző volt, aki Istvánnal szemben tovább jutott. Tamás a küzdőidő alatt végig támadta ellenfelét, többször ki is léptette a küzdőtérről, de mivel egyiküknek sem sikerült értékelhető találatot szereznie, hosszabbítás következett. Tamás ekkor is aktívan támadott, de ellenfele is összeszedte magát és hasonló aktivitással válaszolt. Tamás szinte folyamatosan sorozta chudanban, de értékelhető találat a hosszabbításban sem született. A bírók egyhangú döntéssel ekkor már Tamás ellenfelét látták jobbnak, így Tamás a második helyen végzett, megérdemelten szerezve meg az ezüstérmet.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg