Súlycsoport Nélküli Magyar Bajnokság és Junior Súlycsoportos Bajnokság

OSU.HU, Oct 4, 2003.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    Kispesten került megrendezésre 2003. október 4-én, a 2003. évi Súlycsoport Nélküli Magyar Bajnokság és Junior Súlycsoportos Bajnokság, melyen a szakosztályunk képviseletében Szilágyi József 1. kyu (A kategória) és Péli Zoltán 8. kyu (C kategória) vett részt.

    Mindkét versenyzőnk egyenes kieséses rendszerben küzdött. A C kategóriába nyolc -, míg az A kategóriába tíz versenyző nevezett be a győzelem reményében. A tiszta küzdőidő 2 perc volt mindkét kategóriában.

    Péli Zoltánt egy nála lényegesen nehezebb versenyzővel sorsolták össze. Zoltán technikásan, határozottan küzdött, több sorozatot, kombinációt indított. Ellenfele valamivel kevesebbet ütött és rúgott, de a jelenős súlytöbblet miatt ezek látványosabbnak tűntek. A tiszta küzdőidőben értékelhető találatot egyik versenyző sem ért el. A küzdelem végén, annak ellenére, hogy Zoltánt ellenfele még nagyobb súlyával sem tudta megingatni, a bírók a másik versenyzőt látták jobbnak, így bírói döntéssel Zoltán ellenfele jutott tovább, Zoltán sajnos ezzel kiesett.

    Szilágyi Józsefnek szintén nem kedvezett a sorsolás, ellenfele Szolnoki Ádám 2. danos, rutinos, igen eredményes versenyző volt. A tiszta küzdőidőben József szépen küzdött, volt néhány ígéretes megmozdulása, de rutinos ellenfele védekezését nem tudta áttörni. A tiszta küzdőidőben ugyan József és ellenfele hatékony védekezésének köszönhetően értékelhető találat itt sem született, de Szolnoki Ádám többet támadott, így aktivitásáért bírói döntéssel őt hirdették győztesnek. Sajnos ezzel József is kiesett a versenyből.
     
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg