Össz Kyokushin Karate Európa Bajnokság

OSU.HU, Apr 17, 2010.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2010. április 17., Szentes: Súlycsoportos Ifjúsági és Junior Össz Kyokushin Karate Európa Bajnokság 11 kyokushin világszervezet több, mint 100 versenyzőjének részvételével.

  Indulók:

  Hutter Tamás 3.kyu (junior, -65 kg) V-VIII. helyezett
  Nagy Bence 6.kyu (junior, -75 kg) V-VIII. helyezett
  Püski Péter 6.kyu (ifjúsági, -70 kg) V-VIII. helyezett

  Valamennyi versenyzőnk élete első nemzetközi versenyén indult, melyet többhónapos, embert próbáló, kiváló felkészítés előzött meg. Mindegyik versenyzőnk egyenes kieséses rendszerben küzdött. Versenyzőinknek kedvezett a gépi sorsolás, egyiküknek sem kellett bemérkőzőként kezdenie.

  Hutter Tamás a nyolc között kezdett. Ellenfele aktív, harcos versenyző volt, de Tamás állta a küzdelmet. Lendületes támadásaival, hatékony védekezésével és jó elmozgásával méltó ellenfél volt. A tiszta küzdőidőben nem született értékelhető találat egyik részről sem, így hosszabbítás következett. A hosszabbításban is tartott Tamás lendülete, de ellenfelét nem tudta megtörni, aki végül aktívabbnak bizonyult, és bírói döntéssel nyert. Tamás sajnos nem jutott a legjobb négy közé, de így is kiváló teljesítményt nyújtott, és az összesítésben végül az V-VIII. helyen végzett, ami nemzetközi versenyen kiváló eredmény.

  Nagy Bence szintén lendületesen, erőteljesen kezdett, nem hagyva ellenfelét kibontakozni. Ellenfele sajnos többször is szabálytalankodott, amiért két chui-t, awazate genten-t kapott, és ezek a szabálytalanságok kissé megzavarták Bencét. Sajnos Bence figyelme és koncentrálása a tiszta küzdőidő vége felé némileg csökkent, amit ellenfele ki is használt és bevitte a döntő találatot, wazaari-t szerezve. Bence sajnos szintén nem tudott a legjobb négy közé jutni, de az összesítésben így is előkelő helyezést szerzett.

  Püski Péter első küzdelmét a nyolc közé jutásért vívta. Péter nagyon keményen hajtott, szinte űzte ellenfelét az erőteljes sorozatokkal. A lendületes támadások irama a küzdőidő során nem csökkent, amivel Péter sikeresen áttörte ellenfele védekezését, és átütő erejű chudan tsuki-val a tiszta küzdőidőn belül ippon-nal nyert, ezzel bekerült a nyolcas döntőbe. Péter következő ellenfele az előzőnél erősebb, tapasztaltabb versenyző volt, de Péter továbbra is lendületesen küzdött. Sajnos azonban ellenfele rutinjával nem bírt, így ezt a küzdelmet ellenfele nyerte, Péter sem tudott bejutni a legjobb négy közé. Péter erőteljes, lendületes küzdelmével végül összesítésben az V-VIII. helyen végzett, ami kimagasló teljesítmény.

  Mindhárom versenyzőnk magas szintű felkészültségről és kiváló küzdőszellemről tett bizonyságot, teljesítményüket csak elismerés és köszönet illeti. Első nemzetközi versenyükön elért eredményük bíztató a jövőre nézve is.

  2010 Ifjusági és Junior Európa Bajnokság Szentes 003.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg