Nyúl Kupa

OSU.HU, Apr 23, 2011.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    2011. április 23., Budapest: Nyúl Kupa súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt férfi "C"-"B", női "A" kategóriás országos verseny.

    Indulók:

    Takács Bence 6. kyu (felnőtt "B", -80 kg) I. helyezett
    Bíró Sándor 6. kyu (felnőtt "B", -80kg) II. helyezett
    Varga Lajos 8. kyu (felnőtt "C", +80 kg) III. helyezett
    Ulicza Dávid 8. kyu (felnőtt "C", -80kg) II. helyezett
    Vaszilkó László 9. kyu (felnőtt "C", +80 kg) I. helyezett
    Lovas Benedek 10. kyu (gyermek III., nehézsúly) II. helyezett

    Lovas Benedek első versenyén vett részt, ahol kategóriájában ketten neveztek, így a helyezésért folyt a küzdelem. Benedek ellenfele egy már tapasztaltabb kék öves versenyző volt. Benedek szépen küzdött, jól védekezett és meg-megsorozta ellenfelét, aki azonban nagyobb rutinjával erősen támadta Benedeket. A kemény küzdelemben végül Benedek ellenfele győzött a küzdőidő végén jodan mawashi-val szerzett wazaari-jával. Benedek első versenyén ezzel a második helyen végzett és ezüstérmet szerzett.

    Ulicza Dávid kategóriájában összesen három induló volt, így körmérkőzésre került sor. Dávid első ellenfelével keményen indított. A pörgős közdelemben Dávid ellenfele ütéssel állon találta Dávidot, amiért chui-t kapott, sajnos csakhamar Dávid is fejre talált, amit szintén chui-val büntettek a bírók. A küzdelem a továbbiakban is lendületes és erőteljes volt, de sajnos további szabálytalanságok is becsúsztak, a küzdőidő végére találat nem született, de mindkét versenyzőnek genten-je volt. A hosszabbításban Dávid tovább fokozta a tempót, és igen erős chudan sorozatokkal megtörte ellenfele védekezését, amivel előbb wazaari-t, majd újabb wazaari-val, awazate ippon-nal megnyerte a küzdelmet. Dávid második ellenfele * a későbbi első helyezett * nagyon erős technikákkal, kemény támadásokkal bombázta Dávidot, aki sokáig eredményesen védekezett, de támadásai nem tudták megrendíteni ellenfelét. A nagyon kemény támadások végül felőrölték Dávid tartalékait, és ellenfele chudan tsuki-kkal, két wazaari-val, awazate ippon-nal győzött. Dávid egy nyert küzdelemmel a második helyen végzett, és ezüstérmes lett.

    Vaszilkó László és Varga Lajos kategóriájában szintén hárman indultak, így itt is körmérkőzésre került sor. Vaszilkó László első küzdelmét egy narancssárga öves versenyzővel vívta, aki rendkívül erős kéztechnikákkal bombázta László chudan-ját. László jól védekezett, de a kemény támadások hárítása sok erőt kivett belőle. Ezzel együtt is László keményen támadta ellenfele chudan-ját, ami nem bizonyult olyan erősnek, mint ütései, így László lassan lebontotta ellenfele védekezését. A tiszta küzdőidőben nem volt értékelhető találat, a nagyon kemény támadások és erős védekezések mindkét versenyzőből sokat kivettek. A hosszabbításban végül László bizonyult jobbnak, aki folytatta ellenfele chudan-jának támadását, ami végül eredménnyel, wazaari-val járt. László ellenfele ezt már nem tudta hozni, így nagyon erős küzdelemben László nyert. A második küzdelem László és Varga Lajos között folyt. Az először kiegyenlítetten folyó küzdelemben László apránként átvette az irányítást, és Jodan mawashi-val megszerezte a vezető találatot, a wazaari-t. Lajos nem tudta László tempóját tartani, így ezt a küzdelmet is László nyerte. A harmadik küzdelemben Lajos vívott a narancssárga öves versenyzővel, aki addigra kissé kipihente magát, és a korábban látott erős chudan technikákkal és gedan mawashi-kkal támadta Lajost. Lajos sokáig sikeresen hárította ellenfele támadásait, de annak lendületét nem tudta megtörni. Ellenfele végül igen erős chudan technikáival találatot ért el, és wazaari-val nyert. László két nyert küzdelemmel az első helyén végzett és aranyérmes lett, Lajos a harmadik helyet és a bronzérmet szerezte meg.

    Felnőtt *B* kategóriában a mi két versenyzőnk nevezett csak, így Takács Bence és Bíró Sándor küzdött a helyezésért. Mindkét versenyzőnk keményen indított, és sokáig kiegyensúlyozottnak tűnt a küzdelem. Bence briliáns technikáit Sándor igen erős támadásokkal viszonozta, versenyzőink kemény és látványos küzdelmet vívtak. A tiszta küzdőidőben nem volt találat, így hosszabbítás következett. A hosszabbítás során Bence egyre jobban megdolgozta Sándor chudan-ját, akinek védekezését sikeresen széthúzta villámgyors jodan geri-kkel. Sándor a jodan geri-ket jól védte, de chudan-jára már kevés ereje maradt, így Bence támadásai betaláltak és felőrölték Sándor erejét. Bence végül chudan tsuki-kra kapott wazaari-kkal, awazate ippon-nal győzött. Bence ezzel első helyen végzett és aranyérmes lett, míg Sándor a második helyezettnek járó ezüstérmet vehette át. Bence látványos és erőteljes küzdelmét a versenybíróság a legharcosabb felnőtt versenyzőt megillető különdíjjal is jutalmazta.
     
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg