Nyúl Kupa országos bajnokság

OSU.HU, Mar 13, 2010.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    2010. március 13., Budapest: Nyúl Kupa kyokushin karate gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, valamint férfi "C"-"B" kategóriás országos utánpótlás bajnokság.

    Indulók:

    Hutter Tamás 3. kyu (junior, könnyűsúly) I. helyezett
    Nagy Bence
    7. kyu (junior, nehézsúly) III. helyezett
    Püski Péter
    7. kyu (ifjúsági, nehézsúly) III. helyezett
    Bíró Sándor
    8. kyu ("C" kat., -80 kg) II. helyezett
    Hegedűs Dénes
    9. kyu ("C" kat., -80 kg) I. helyezett
    Ulicza Dávid
    9. kyu ("C" kat., -80 kg) III. helyezett

    Valamennyi versenyzőnk körmérkőzéses rendszerben küzdött.

    Püski Péter ifjúsági nehézsúlyú kategóriában indult, ahol összesen négy versenyző volt, valamennyien nehezebbek Péternél. Első küzdelmét Péter egy zöld öves, nála jóval súlyosabb versenyzővel vívta. A küzdők igen lendületesen indítottak, Pétert ellenfele kezdetben elég nehéz helyzetbe hozta, de Péter igyekezett küzdőtávon kívül maradni, és onnan indítani erőteljes támadásait. A tiszta küzdőidőben eredmény nem született. A hosszabbításban Péter továbbra is igyekezett ellenfele küzdőtávján kívül mozogni, és onnan támadta erőteljesen ellenfele chudan-ját, és rúgta az erőteljes mawashi gedan-okat. Látszott azonban, hogy ellenfele erős ütései és rúgásai megviselték Pétert, de nem adta fel. A hosszabbításban végül sikerült a több, egymás után bevitt mawashi gedan-nal wazaari-t szerezni, és Péter ezzel első küzdelmét megnyerte. Sajnos küzdelem közben Péter lába (achilles-ina) megsérült, így rövid orvosi ápolás után állt fel következő küzdelmére. Második ellenfele is igen harcos volt, lendületesen támadott, de Péter jó védekezéssel, és erőteljes támadásaival állta a harcot. Ellenfele sajnos észrevette, hogy Péter lába sérült, és támadásaival oda koncentrált, ami meg is hozta neki a győztes találatot. Péter lába annyira megsínylette az ismételt támadásokat, hogy újból orvosi ápolásra szorult, és harmadik küzdelmét sérülése miatt már nem tudta vállalni. Péter kiváló küzdőszellemet mutatva így egy nyert küzdelemmel a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

    Nagy Bence junior nehézsúlyban indult, ahol hárman neveztek, itt is a mi versenyzőnk volt legkönnyebb. Bence mindkét ellenfele magasabb övfokozatú (zöld, illetve barna öves) volt, de Bence felvette a harcot. Mindkét küzdelemben Bence igen aktív volt, erőteljes támadásokat indított, de ellenfelei rutinjával, technikai fölényével végült nem bírt. Bence szép teljesítménnyel, harcos hozzáállással ezzel megszerezte a harmadik helyet és bronzérmes lett.

    Hutter Tamás junior könnyűsúlyban indult, ebben a kategóriában is három versenyző nevezett. Tamás első küzdelmét elegáns könnyedséggel, kiváló lábmunkával, két mawashi jodan-ért kapott awazate ippon-nal, küdőidőn belül nyerte. Tamás második ellenfele már kissé nehezebb menet volt, mivel a barna öves, szintén igen rutinos versenyző harcos ellenfél volt. Sokáig kiegyenlített küzdelem folyt, mindkét versenyző lendületesen támadott és hatékonyan védekezett. Tamásnak a küzdőidő vége felé azonban sikerült ellenfele figyelmét széthúznia, és ezt kihasználva bevinni a győztes mawashi jodan-t. Tamás ezzel kategóriájában veretlenül első helyezett lett és aranyérmet szerzett.

    Három "C" kategóriás versenyzőnk egy súlycsoportba került. Ulicza Dávid ugyan -70 kg-ban mérlegelt, de ebben a súlycsoportban nem volt több "C" kategóriás versenyző, így Dávid vállalta magasabb súlycsoportban a megmérettetést. A kategóriában még egy versenyző nevezett, így összesen négy induló volt.

    A kategória első küzdelmét Hegedűs Dénes és Ulicza Dávid vívta. Mindkét versenyzőnk első versenyén indult. Versenyzőink kissé óvatosan kezdtek, majd egyre jobban belelendültek a küzdelembe. A küzdőidő első felében Dávid jó elmozgásokkal kerülte ki Dénes erőteljes támadásait, és gyors visszatámadásokkal igyekezett lendületét megtörni. Dénes azonban kitartó és erőteljes chudan tsuki-jeivel végül megszorította Dávidot, és megszerezte a győzelmet.

    A második küzdelmet Bíró Sándor vívta a negyedik versenyzővel. Sándor könnyed mozgással kerülte ki ellenfele erőteljes támadásait, és villámgyors visszatámadásokkal viszonozta. Sándor lassan átvéve a kezdeményezést, gyors mawashi jodan-nal a vezetsét is megszerezte. Ellenfelét ez nem törte meg, de Sándor most már irányítani tudta a küzdelmet, és megismételve előbbi villanását, ismét mawashi jodan-t vitt be. Ezzel a találattal, awazate ippon-nal a küzdelmet is megnyerte.

    A harmadik küzdelmet Ulicza Dávid és Bíró Sándor vívta. Dávid itt már bátrabban és erőteljesebben támadott, de Sándor jól állta a küzdelmet és szép lábmunkájával hátrálásra kényszerítette Dávidot. Dávid továbbra is lendületesen küzdött, azonban Sándor remek kombinációival megosztotta Dávid figyelmét és bevitte a győztes találatot.

    A negyedik küzdelmet Hegedűs Dénes és a negyedik versenyző vívta. Dénes a már korábban mutatott igen erős chudan technikákkal ezt az ellenfelét sem hagyta kibontakozni, és felőrölve ellenfele védekezését, megnyerte a küzdelmet.

    Az ötödik küzdelmet Hegedűs Dénes és Bíró Sándor vívta. Az első időben kiegyenlítet küzdelem folyt, Dénes erőteljes chudan támadásait szépen ellensúlyozták Sándor jó elmozgásai és hatékony kombinációi. Azonban Sándoron sajnos kezdtek mutatkozni a fáradás jelei, és Dénes ezt kihasználva erőteljes chudan tsuki-val megszerezte a győzelmet.

    Az utolsó küzdelmet Ulicza Dávid és a negyedik versenyző vívta volna, aki azonban a korábbi küzdelmeiben sajnos megsérült, így nem tudta vállalni a harcot. Dávid ezzel nyert.

    Legnagyobb örömünkre a "C" kategória -80 kg-ban versenyzőink foglalták el a dobogó fokait. Hegedűs Dénes három nyert küzdelemmel első helyezett és aranyérmes lett, Bíró Sándor két nyert küzdelemmel a második helyen végzett és ezüstérmet szerzett, Ulicza Dávid egy nyert küzdelemmel harmadik helyezett és bronzérmes lett.

    Versenyzőink kemény küzdelmeket követően, kiváló helytállásuk eredményeként megérdemelten vehették át az elismerő okleveleket és érmeiket.

    2010 Nyúl Kupa 001.jpg
     

    Csatolt fájlok:

Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg