Nyílt Rendőr WKF Kata és Kumite verseny

OSU.HU, Oct 8, 2009.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2009. október 08., Budapest: XII. Országos Meghívásos Nyílt Rendőr WKF Kata és Kumite, valamint Full-contact Kumite verseny a Rendőrség, Rendőrtiszti Főiskola, Tanintézetek, Büntetés-végrehajtás hivatásos és közalkalmazotti, valamint hallgatói állománya számára.

  Induló: Farkas Tímea 2. dan (női kata) III. helyezett

  Tímea a rendőr karate versenyen vállalta a WKF versenyszabályok és értékelés szerinti megmérettetést, mely szabályrendszer és értékelés gyökeresen eltér a tradicionális kyokushin kata versenyszabályoktól és értékeléstől. A kategóriában három induló volt, Tímea ellenfele egy shotokanos és egy wado-ryu-s versenyző volt, akik rendszeresen versenyeznek WKF rendszerben. A WKF szabályok szerint "összekatáztatás" volt zászlós rendszerben, mely során két versenyző (piros és kék) egymást követően lép tatamira, bemutatja a választott katát, majd a bírók (három bírós rendszer) a látottak alapján egyik vagy másik versenyzőt ítélik jobbnak (piros vagy kék zászló felmutatásával), aki továbbjut. Jelen esetben három versenyző volt, akik egyenes kieséses rendszerben" mérkőztek, ketten a döntőbe jutásért, míg a harmadik mintegy "erőnyerőként" már egyből a döntőben kezdett. Sorsolás nem volt, a sorrend a regisztráció (beérkezés) sorrendje volt. Ennek megfelelően Tímea kezdett a shotokanos versenyzővel. Tímea (piros) a Sushi-ho katát mutatta be, shotokanos ellenfele (kék) a Passai katát, mely után 2:1 arányban a bírók a kék versenyzőt látták jobbnak, aki így a döntőbe jutott. A döntőben a shotokanos versenyző (piros) és a wado-ryu-s versenyző (kék) is a Passai katát mutatta be, mely után a bírók egyhangúlag a kék versenyzőt látták jobbnak. A végső helyezések ennek megfelelően: első helyen végzett a wado-ryu-s versenyző, második a shotokanos versenyző, míg Tímea a harmadik helyen végzett. Tímea eredményének értékét emeli, hogy a kyokushintól alapvetően eltérő, ismeretlen szabályrendszerben vállalta a megmérettetést.
   
  #1 OSU.HU, Oct 8, 2009
  szerkesztve: May 16, 2020
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg