Mikulás Kupa

OSU.HU, Nov 29, 2003.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  Salgótarjánban került megrendezésre 2003. november 29-én a Mikulás Kupa 2003. gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt férfi B-C kategóriás és felnőtt női utánpótlás verseny.

  Versenyzőink:
  • Domszky Tamás 4. kyu (serdülő, középsúly) III. helyezett
  • Litauszki Zoltán 4. kyu (gyermek I., könnyűsúly) III. helyezett
  • Szijártó Csaba 6. kyu (felnőtt, B-kat.) I. helyezett
  • Hutter István 7. kyu (serdülő, középsúly) -
  • Péli Zoltán 8. kyu (felnőtt, C-kat., nehézsúly) II. helyezett
  • Horváth Gergely 8. kyu (gyermek II., középsúly) -
  • Hutter Tamás 8. kyu (gyermek I., középsúly) -
  • Gyuri Pál 9. kyu (serdülő, nehézsúly) -
  • Takács Bence 9. kyu (serdülő, könnyűsúly) II. helyezett
  Valamennyi versenyző egyenes kieséses rendszerben küzdött.

  Domszky Tamás bemérkőző volt, a nyolc közé jutásért simán verte ellenfelét, küzdőidőn belül awazate ipponnal. A négy közé jutás sem okozott gondot Tamásnak, jó lábmunkával, jodan mawashival, wazaarival jutott tovább. A döntőbe jutásért egy kemény ellenféllel kellett megküzdenie. Tamás pillanatnyi lendületvesztését kihasználva ellenfele wazaarit szerzett, amit Tamás hamar kiegyenlített. Ekkor ellenfele, hogy blokkolja Tamás jó lábmunkáját, kemény mawashi gedanokkal támadott, melyeket Tamás igyekezett kivédeni, de az egy helyre küldött rúgások egy pillanatra megingatták, ezzel ellenfele átvette a vezetést, és awazate ipponnal nyert. Tamás így a harmadik helyen végzett. A küzdelem után Tamást kiváló küzdőszelleméért és technikás küzdelméért a mérkőzésvezető sensei Badar Attila 3. dan és az oldalbíró sempai Somogyi József 2. dan külön megdícsérte.

  Litauszki Zoltán kategóriájában négyen indultak. Zoltán a döntőbe jutásért barna öves ellenfelével küzdött, aki a már előző versenyen megismert agresszív harcmodorával, kemény küzdelemre kényszerítette Zoltánt, akit egy jó tempóban bevitt chudan tsukival meg is tudott fogni, ezzel wazaarival meg is nyerte a küzdelmet. Zoltán sajnos nem jutott a döntőbe, de így is a harmadik helyen végzett.

  Szijártó Csaba kategóriájában öten indultak, de ő erőnyerőként a négy között kezdett. A döntőbe jutásért ellenfelét keményen megszorította, oroshi kakato gerivel találatot is ért el, amit azonban sajnos nem adtak meg, mivel B kategóriában ez a technika nem használható. Ellenfele azonban már tartott Csabától, aki sajnos chuit is kapott fejkontakt miatt, de ellenfele ekkor feladta a küzdelmet, így Csaba a döntőbe jutott. A döntőben harcos, agresszív ellenfele volt, akit azonban Csaba több mae gerivel meg tudott fékezni, de ellenfele óvatlan kin gerije Csabát hátráltatta a küzdelemben. Értékelhető találat a tiszta küzdőidőben nem született, így hosszabbítás következett. A hosszabbításban Csaba ellenfele ismét szabálytalan volt, és fejkontakt miatt chuit kapott. Sajnos értékelhető találat a hosszabbításban sem volt, mindkét versenyző aktívan támadott, de jól is védekezett. Következett a mérlegelés, mely megállapította, hogy Csaba 6 kg-mal volt könnyebb ellenfelénél, így bírói döntéssel Csaba nyert. Csaba ezzel kategóriájában az első helyen végezve aranyérmet szerzett.

  Hutter István kategóriájában tizenkét karatéka indult. István ellenfele egy nála jóval magasabb karatéka volt, aki hatásos védekezésével és agresszív támadásaival nem engedte Istvánt kibontakozni, így egyikük sem tudott értékelhető találatot elérni. A küzdelem végén a bírók István ellenfelét látták jobbnak, így István nem jutott tovább.

  Péli Zoltán a kis létszám miatt rögtön a döntőbe jutott. Ellenfele agresszív, aktív harcmodorával sajnos nem tudott lépést tartani, ellenfelének sikerült Zoltánt többször is kiléptetnie a küzdőtérről. Zoltán azonban jól védekezett, így értékelhető találatot egyik versenyző sem tudott elérni. A bírók azonban aktivitása miatt Zoltán ellenfelét látták jobbnak, így őt hirdették ki győztesnek. Zoltán ezzel a második helyen végzett.

  Horváth Gergely kategóriájában tizennégy versenyző indult. Gergely a nyolc közé jutásért sárga öves ellenfelét könnyedén küzdte le, jodan mawashival, wazaarival. A négy közé jutásért leküzdendő ellenfele egy nagyon agresszív karatéka volt, aki aktívan küzdött, de Gergely a tiszta küzdőidőben állta a sarat, s értékelhető találatot egyikük sem ért el. A hosszabbításban Gergely már kissé elfáradt, így ellenfelének sikerült találatot bevinnie és wazaarit szereznie, amivel nyert. Gergely így sajnos kiesett.

  Hutter Tamás kategóriájába tíz karatéka nevezett be. Tamás erőnyerőként mindjárt a nyolc között kezdett. A tiszta küzdőidőben szépen támadott, jól védekezett, de értékelhető találatot sajnos nem sikerült elérnie. A babzsák berepülésének pillanatában indított jodan mawashi ugyan betalált, de időn túliként már nem adták meg, így döntetlen eredménnyel hosszabbítás következett. Versenyzőnk sajnos ekkor sem tudott pontot szerezni és a hosszabbítás végén bírói döntéssel ellenfelét hozták ki győztesnek.

  Gyuri Pál kategóriájában tizen indultak. Pál a nyolc közé jutásért egy zöld öves karatékával küzdött, sokat támadott, ügyesen védekezett, de pillanatnyi megingását kihasználva ellenfele találatot ért el. Sajnos Pál sem jutott így tovább, de aktivitásáért és harci szelleméért a mérkőzésvezető sensei Badar Attila 3. dan és az oldalbíró sempai Somogyi József 2. dan külön megdicsérte.

  Takács Bence a döntőbe kerülésért zöld öves ellenféllel küzdött. Ellenfele Bence védekezésének meglazulását kihasználva ugyan wazaarit szerzett, de Bence a tőle megszokott szép jodan mawashikkal meg tudta fordítani a küzdelmet, és végül awazate ipponnal nyert. A döntőben ellenfele a Litauszki Zoltánt legyőző barna öves karatéka volt, akivel az előző versenyen is a döntő küzdelmet vívta. Bence az előző versenyen is mutatott határozottságával küzdött, többször is megszorította ellenfelét, de ellenfele agresszív, erős harcmodora sok energiáját kivette, így nem tudta ellenfele védekezését áttörni. Értékelhető találatot egyik karatéka sem ért el, de a bírók Bence ellenfelét látták jobbnak, így bírói döntéssel őt hirdették győztesnek. Bence nagyon kemény küzdelemben, remek helytállással szerezte meg az ezüstérmet. Kiváló küzdőszelleméért és szép lábtechnikáiért a küzdelem után a mérkőzésvezető sensei Badar Attila 3. dan és az oldalbíró sempai Somogyi József 2. dan külön megdicsérte.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg