Mikulás Kupa

OSU.HU, Dec 4, 2010.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2010. december 04., Budapest: Mikulás Kupa gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt *C*, *B* kategóriás súlycsoportos országos utánpótlás verseny, valamint felnőtt *A* kategóriás súlycsoport nélküli országos bajnokság.

  Püski Péter 6.kyu (ifjúsági, nehézsúly) III. helyezett
  Bíró Sándor7. kyu (felnőtt *C*, könnyűsúly)II. helyezett
  Czesznak Zoltán8. kyu (felnőtt *C*, könnyűsúly)III. helyezett
  Hegedűs Dénes8. kyu (felnőtt *C*, könnyűsúly)I. helyezett
  Molnár Szabolcs10. kyu (felnőtt *C*, középsúly)II. helyezett

  A színvonalas versenyen több, mint száz versenyző indult a különböző kategóriákban. Valamennyi versenyzőnk körmérkőzéses rendszerben küzdött.

  Püski Péter kategóriájában hárman neveztek, Péter mindkét ellenfele magasabb fokozatú, zöld öves versenyző volt. Péter első küzdelmét a tőle megszokott erőteljes, lendületes módon vívta, azonban ellenfele hatékony védekezését nem tudta áttörni, így hosszabbítás következett. A hosszabbítás sem hozott találatot, azonban Péter ellenfele technikásabb volt, melyet Péter az aktív, harcos küzdelemmel sajnos nem tudott ellensúlyozni, így ellenfele nyert. Péter második küzdelmében sem csökkentette lendületét, de ennek az ellenfelének sem tudta a védekezését megingatni. A küzdelem vége felé Péter ellenfele egy jó tempóban bevitt chudan tsuki-val megtörte Péter lendületét, és megszerezte a vezetést. Péternek sajnos most nem sikerült küzdelmet nyernie, de harcos, kemény küzdelmével megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet és a bronzérmet.

  Molnár Szabolcs első versenyén indult, ahol kategóriájában összesen három induló volt, így a küzdelmek a helyezésekért folytak. Szabolcs első küzdelmében szépen indított, lendületes támadásaival nem hagyta ellenfelét kibontakozni. A folyamatos támadás meg is hozta eredményét, és Szabolcs erőteljes chudan sorozataival végül wazaari-t szerzett, amivel meg is nyerte küzdelmét. Második küzdelmét is az előzőhöz hasonlóan kezdte Szabolcs, de sajnos a lendület kicsit megfogyott, és a küzdelem második felében sajnos már csak a védekezésre tudott koncentrálni, ami hatékony volt, mivel találat nem született. Sajnos azonban Szabolcs ellenfele jóval aktívabb volt, így bírói döntéssel ő nyert. Szabolcs első versenyén így egy nyert küzdelemmel, nagyon szép teljesítménnyel a második helyen végzett és ezüstérmes lett.

  Bíró Sándor, Czesznak Zoltán és Hegedűs Dénes kategóriájában több nevezés nem volt, így versenyzőink döntötték el küzdelmükkel a kategória helyezéseit. Legnehezebb dolga Czesznak Zoltánnak volt, aki a másik két versenyzőnknél kb. tíz kg-val volt könnyebb, de Zoltánt ez nem befolyásolta. Az első küzdelmet Bíró Sándor és Hegedűs Dénes vívta. Mind a ketten erőteljesen küzdöttek, de Dénes volt lendületesebb, így jodan mawashi-val megszerezte a vezetést, és nyert is. A második küzdelmet Bíró Sándor és Czesznak Zoltán vívta. Sándor itt már az előzőeknél is erőteljesebben küzdött, Zoltán is nagyon lendületes volt, de a súlykülönbség kicsit érezhető volt. Sajnos Zoltánnak ezt nem sikerült teljesen kompenzálnia harciasságával, így végül Sándor nyert. A harmadik küzdelmet Czesznak Zoltán és Hegedűs Dénes vívta. Zoltán itt sem vesztett lendületéből, de Dénes aktivitása és technikássága meggyőzőbb volt. Dénes végül egy szép tsudan tsuki-val megszerezte a döntő wazaari-t, amivel meg is nyerte a küzdelmet. A kategóriában két nyert küzdelemmel Hegedűs Dénes szerezte meg az első helyet és az aranyérmet, egy nyert küzdelemmel Bíró Sándor lett a második helyezett és ezüstérmes, míg Czesznak Zoltán aktív, harcos küzdelmekkel megérdemelten végzett a harmadik helyen és szerzett bronzérmet.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg