Mikulás Kupa 2008. december 6.

OSU.HU, Dec 6, 2008.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2008. december 6., Budapest: Mikulás Kupa Kyokushinkai Karate gyermek, serdülő, ifjúsági és junior súlycsoportos országos utánpótlás verseny.  Indulók:
  • Hutter Tamás 4. kyu (ifjúsági, könnyűsúly) I. helyezett
  • Püski Péter 9. kyu (serdülő, nehézsúly) III. helyezett
  • Nagy Dániel 10. kyu (serdülő, könnyűsúly) II. helyezett


  Hutter Tamás kategóriájában ketten voltak, így Tamásnak a helyezésért kellett küzdenie. Tamás kissé visszafogottan kezdett, először inkább a védekezésre koncentrált. Szerencsére a küzdőidő közepe táján már lendületbe jött, és egyre erőteljesebben támadva sikerült ellenfelét védekezésbe szorítania, majd egy jó tempóval bevitt mawashi jodan-nal a vezető wazaari-t is megszereznie. Tamás a küzdelem hátralévő részében továbbra is aktívan támadott és jól védekezett, így megőrizte vezetését. Tamás a sikeresen bevitt találatának és jó védekezésének köszönhetően az első helyen végzett és aranyérmes lett.

  Püski Péter kategóriájában hárman neveztek, így ők körmérkőzést vívtak. Péter első ellenfele egy rendkívül harcias versenyző volt, aki lendületes – de sajnos nem teljesen szabályos – támadásaival meglepte és védekezésbe szorította Pétert. Péter azonban felvette a harcot, és hatékonyan védekezve igyekezett visszatámadni, ellenfele lendületét lassítani. Sajnos a többszöri szabálytalan technika megviselte Pétert, de a tiszta küzdőidőben sikerült megakadályozni, hogy ellenfele találatot érhessen el. A hosszabbításban Péter továbbra is igyekezett jól védekezni, de sajnos a kezdeményezést nem tudta átvenni. Ellenfele kihasználva Péter fáradását, bevitte a vezető találatot, így a hosszabbítás végén ő győzött. Péter második ellenfele nem kevésbé harcias, de szabályos technikákkal küzdő volt, akivel Péter felvette a küzdelmet. Azonban az első küzdelem fáradtsága nem múlt el, és Péter védekezésében a pillanatnyi megtorpanást ellenfele kihasználta, és találatot vitt be. Sajnos Péternek nem sikerült küzdelmet nyernie, de nagyszerű helytállásával, kitartásával méltó és kemény ellenfél volt, így megérdemelten végzett a harmadik helyen, és vehette át a bronzérmet.

  Nagy Dániel kategóriájában is három induló volt, így ők is körmérkőzést vívtak. Dániel első ellenfelét impozáns könnyedéggel, küzdőidőn belül elért awazate ippon-nal, villámgyorsan bevitt mawashi jodan-okkal győzte le. Dániel második ellenfele azonban keményebb diónak bizonyult, nagyon harcos és erős ellenfél volt. Dániel jól védekezett és igyekezett lendületesen támadni, de ellenfele aktívabb és technikásabb volt, így többnyire ő irányította a küzdelmet. Dániel minden igyekezete mellett is ellenfele tudta bevinni a döntő találatot, és ezzel megnyerni a küzdelmet. Dániel egy nyert küzdelemmel a második helyen végzett és ezüstérmes lett.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg