Magyar Bajnokság

OSU.HU, Apr 18, 2010.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2010. április 18., Szentes: kata és súlycsoportos knock-down kyokushin karate Magyar Bajnokság.

  Indulók:

  Domszky Tamás 1. dan (férfi kata) V. helyezett
  Óvári Máté 4. kyu (kumite, +80 kg) V-VIII. helyezett


  Domszky Tamás férfi katában indult, ahol összesen 13 induló volt. Az MKSZ szabálykönyvének megfelelően az első, kötelező körben öt kata (Yantsu, Tsuki-No, Gekisai-Dai, Gekisai-Sho, Saifa) volt, ahol a vezetőbíró által húzott katát kellett bemutatni. Tamás a Yantsu katát mutatta be, melyért kapott jó pontszámával bekerült a legjobb nyolc közé. A második, szabadon választott körben a versenyző választhatott a kötelező és szabadon választott (Seienchin, Garyu, Seipai, Kanku, Sushi-Ho) katák közül. Tamás a Sushi-Ho katát mutatta be, melyre az előzőnél is jobb pontszámot kapott. Az összesítésben, a VI-V. helyen Tamás össz-pontszáma megegyezett egy másik versenyzőével, ebben az esetben az dönt, hogy a vezetőbíró által adott pontszám melyik versenyzőnél volt magasabb. Ennek alapján végül Tamás végül az V. helyet szerezte meg, ami kiváló eredmény, mivel közvetlenül a többszörös kata-bajnokok mögött végzett.

  Óvári Máté kategóriájában heten neveztek, Máté a négy közé jutásért kezdett. Ellenfele egy nagyon erős versenyző volt, aki később a négy között törésben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Máté jó elmozgásaival és hatékony védekezésével sokáig távol tudta tartani ellenfelét, de annak védekezését nem sikerült áttörnie. Ellenfele lendületes támadásaival végül aktívabbnak bizonyult és megnyerte a küzdelmet. Máté sajnos nem tudott a legjobb négy közé jutni, azonban töretlen küzdőszelleme és helytállása mindenképpen elismerésre méltó. Máté végül az összesítésben az V-VIII. helyen végzett.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg