Magyar Bajnokság, Kispest

OSU.HU, Apr 7, 2001.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    A 2001. évi Felnőtt Férfi-női Súlycsoportos Kyokushin Karate Magyar Bajnokság (2001. 04. 07.) Kispesten került megrendezésre a Tameshiwari és a Nego Dojo szervezésében. A versenyen a szakosztályunkat négy fő képviselte.

    Molnár Tamás 1. kyu, Baksi Melinda 3. kyu, Dr. Varga Tamás 6. kyu és Domonyi Ferenc 6. kyu.

    Az A kategóriában Molnár Tamást szabálytalan technika alkalmazása miatt kizárták.

    Baksi Melinda mindannyiunk nagy örömére a súlycsoportjában (-65 kg) megszerezte a Magyar Bajnoknak járó arany érmet, s a legharcosabb I. o. női versenyzőnek járó különdíjat is hazavihette. Első küzdelme során Somi Ildikót bajai versenyzőt verte meg két wazarival. Ebben a küzdelemben kicsit passzívabb volt, de szép technikás lábmunkája meghozta számára a győzelmet. A 2. küzdelem eléggé véresre sikerült Illés Irénnel (KOSC), s mindketten szabálytalan technikát is alkalmaztak. A hosszabbítás sem tudta egyikük számára a kívánt győzelmet elérni. A második hosszabbítás ideje alatt mindketten megsérültek és Illés Irén számára az orvos megtiltotta a további küzdelmet, így a mi versenyzőnk győzött. Az első helyért folytatott küzdelemben Lukács Eszterrel (RTK) kellett összemérnie a tudását Melindának.

    A B kategóriában Domonyi Ferenc sajnos kikapott Tálas Tibortól (Debrecen) a hosszabbításban, mert egy kicsit passzívabb volt az ellenfelénél, aki többször is szabálytalanul kézzel fejre támadott. Dr. Varga Tamás 1. küzdelmét nyugodt, taktikás küzdelemben egy wazarival megnyerte a kiskunfélegyházi Galambos Ferenc ellen. A második küzdelmet Guzmics Zsombor (Nego Dojo) ellenében elvesztette a hosszabbítás során, mert nem ő volt az aktívabb.
     
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg