Kyokushin Karate Knock-Down Diákolimpia 2017.

OSU.HU, Mar 4, 2017.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    Diákolimpia eredmények:
    A diákolimpiára kata és kumite versenyszámokban összesen 350 fő nevezett.
    Délelőtt zajlottak a kata versenyszámok, ahol Gergely Blazsan és Lucus Peli indult. A kata versenyszám serdülő, ifjúsági és junior korcsoportban 5 bírós, páros, zászlós rendszerben került lebonyolításra.

    Péli Luca első versenyén vett részt. Luca ifjúsági leány kategóriájában összesen 8 fő indult. Luca nagyon igyekezett, kisebb tévesztésekkel, de nagyobb rontás nélkül, ügyesen katázott. Sajnos a sorsolás nem kedvezett neki, mivel a későbbi kategória győztessel került párba, de az öt zászlóból kettőt kapott, ami nem rossz arány. Luca ugyan így nem jutott tovább a négy közé, de kategóriáját tekintve, számára kedvezőbb sorsolással, teljesítménye alapján jobb eredmény is lehetett volna. Luca szépen debütált, és később még szép eredményeket hozhat.

    Blazsán Gergelynek viszont szerencséje volt, ifjúsági fiú kategóriában összesen ketten voltak. Geri hozta a papírformát, mind a kötelező körben, mind a szabadon választott körben öt-öt zászlóval verte ellenfelét, egyhangú bírói döntéssel szerezve meg az első helyet és a kategória bajnoki címet!

    A kumite versenyszámokra délután került sor. Mindkét versenyzőnk, Nagy Màrk és Müller Máté is nagy létszámú mezőnyben, egyenes kieséses rendszerben indult.

    2017 Kyokushin Karate Knock-Down Diákolimpia 001.jpg

    Müller Máté kategóriájában (gyermek II. fiú, -30 kg) 20 fő nevezett. Kis Máténak kedvezett a sorsolás, a 16 között kezdett a 8 közé jutásért. Első ellenfele egy nála majd fejjel magasabb sárga öves versenyző volt. Kis Máté nagyon keményen küzdött, nagyszerűen védte a fejét, így ellenfele nem tudott találatot elérni. Máté remek sorozataival, kemény gedan mawashijaival meggyőző fölényt mutatott. Találatot ugyan nem tudott elérni, de bírói döntéssel nyert és a 8 közé jutott. Második ellenfele már nem volt annyival nagyobb termetű, viszont nagyon harcias volt. Máté eleinte itt is remekül védekezett, keményen támadott, de ellenfele már keményebb dió volt. Máté pillanatnyi elfáradását kihasználva, mawashi jodannal megszerezte a vezetést. Máté minden erejével igyekezett fordítani, voltak szép fejrúgásai is, de a bírók többsége nem látta értékelhetőnek. A küzdőidő végén így Máté ellenfele nyert, Máténak remek küzdelmei ellenére sem sikerült sajnos a négy közé jutnia.

    Nagy Márk kategóriájában (ifjúsági fiú, -60 kg) 12 fő indult. Márk idén váltott korcsoportot (serdülőből ifjúságira), és szembesült azzal, hogy alig 50 kilójával -60 kg-os súlycsoportban kell indulnia. Sajnos a mezőny Márk számára nem volt kedvező, nála jóval súlyosabb versenyzők, európa- és világbajnoki eredményekkel neveztek. Márk a későbbi kategória győztessel kezdett volna, aki azonban 10 kg-val nehezebb volt. Márk ezzel a súlykülönbséggel nem vállalta a küzdelmet és visszalépett. Sajnálatos, hogy Márk számára így alakult a verseny, mert ismerve harcos küzdeni akarását, kicsit kedvezőbb körülmények között minden bizonnyal felvette volna a küzdelmet.

    Köszönjük versenyzőinknek a felkészülést, a kemény edzésmunkát, és hogy vállalták a versenyt.
    Köszönjük a szülőknek, hogy kitartóan támogatják gyermekeik versenyeztetését.
    SZÉP VOLT ZRÍNYI!!
     
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg