Kőbánya Kupa

OSU.HU, Nov 10, 2007.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  Budapesten 2007. november 10-én került megrendezésre a Kőbánya Kupa súlycsoportos Gyermek, Serülő, Ifjúsági, Junior, valamint Felnőtt férfi "C-B" kategóriás meghívásos knock-down háziverseny.

  Versenyzőink:

  • Domszky Tamás 1. kyu (junior, könnyűsúly) II. helyezett;
  • Hutter Tamás 5. kyu (ifjúsági, könnyűsúly) II. helyezett;
  • Scherman Péter 8. kyu (gyermek I., könnyűsúly) III. helyezett.
  • Licz László 2. kyu (felnőtt összevont B-C, nehézsúly) I. helyezett.
  A kategóriákban meglévő, relatív nagy súlykülönbségek miatt egy-egy kategóriában több súlycsoport lett meghatározva, így az egyes súlycsoportokban viszonylag kis létszámok voltak. Valamennyi versenyzőnk kategóriájában és súlycsoportjában 3-3 fő induló volt, így versenyzőink mind körmérkőzéses rendszerben küzdöttek.

  Scherman Péter első küzdelmében még kicsit bizonytalanul kezdett, így sajnos bírói döntéssel ellenfele nyert. Péter második küzdelmét sokkal lendületesebben kezdte, de ellenfele erre hirtelen reagálással olyan erővel rúgta fejbe Pétert, hogy versenyzőnk komolyan megszédült, és az orvos döntésére nem folytatta a küzdelmet, orvosi ellátásra is szorult, de szerencsére hamar jobban lett. Péter kategóriájában így a harmadik helyen végzett.

  Hutter Tamás első küzdelmében szépen, erőteljesen küzdött, jól védekezett és a tempóban bevitt mawashi geri jodan-nal wazaari-t szerzett, ezzel nyert. Második küzdelmében Tamás már kisebb lendülettel küzdött és ugyan értékelhető találatot egyik versenyző sem ért el, de a bírók Tamás ellenfelét látták jobbnak, így bírói döntéssel nyert. Tamás egy nyert küzdelemmel a második helyen végzett.

  Domszky Tamás első ellenfele egy nála jóval magasabb karatéka volt, aki igen erősen támadta Tamást. Tamás sokáig állta ellenfele rohamát, szépen elmozgott és erőteljesen visszatámadott, de aztán ellenfele a pillanatnyi megingást kihasználva wazaari-t ért el és ezzel nyert. Második küzdelmében Tamás már hozta a szokott formáját, lendületes támadásokkal rendre megszorította ellenfelét és a két bevitt mawashi geri jodan-ra kapott wazaari-kkal, awazate ippon-nal nyert küzdőidőn belül. Tamás így egy nyert küzdelemmel megszerezte a második helyet.

  Licz László a tőle megszokott kemény és technikás stílussal küzdött. Az első mérkőzésen ellenfele sokáig állta László támadásait, de végül a sorozatos, erőteljes chudan tsuki-k felőrölték erejét, és László wazaari-t szerzett. A küzdőidő hátralévő részében László ellenfele már csak arra koncentrált, hogy elkerülje László erős ütéseit, rúgásait, így László egyértelmű fölénnyel, wazaari-val nyert. A második küzdelemben László ellenfele keményen állta László igen erőteljes ütéseit és rúgásait, értékelhető találat nem is született, de László a sokkal technikásabb és aktívabb küzdelmével egyértelműen jobbnak bizonyult ellenfelénél, és egyhangú bírói döntéssel nyert. László két nyert küzdelmével így az első helyen végzett.

  A verseny érdekessége volt, hogy a helyezettek érem helyett egy-egy szépen gravírozott, a verseny nevét, az elért helyezést és a kyokushinkai szimbólumát tartalmazó üveg emléklapot vehettek át oklevelük mellé.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg