Kispest Kupa

OSU.HU, Oct 25, 2008.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2008. október 25., Budapest: Kispest Kupa Kyokushinkai Karate ifjúsági-junior súlycsoportos országos verseny és felnőtt súlycsoport nélküli magyar bajnokság.

  Indulók:
  • Hutter Tamás 4. kyu (ifjúsági, könnyűsúly) I. helyezett
  • Püski Péter 9. kyu (serdülő, középsúly) II. helyezett
  Mindkét versenyzőnk kategóriájában négy-négy induló volt, így mindannyian körmérkőzést vívtak.

  Péter ellenfelei közül kettő jóval magasabb övfokozatú (barna, illetve sárga öves) volt, így Péternek nem volt könnyű dolga. Első ellenfele a sárga öves versenyző volt, akivel szemben Péter remekül küzdött, aktívan támadott és jól védekezett. A tiszta küzdőidőben nem is született találat, hosszabbítás következett. Péter továbbra is megőrizte lendületét, többször is megszorítva ellenfelét, aki azonban jól védekezett, és így a hosszabbításban sem volt találat. Aktivitásának, lendületének köszönhetően a bírók Pétert látták jobbnak, így megnyerte a küzdelmet. Második ellenfele a barna öves versenyző volt, akinek technikai fölényével Péter sajnos nem bírt, így ellenfele nyert. Harmadik küzdelmében Péter már kissé fáradt volt, korábbi lendületét már nem tudta végig tartani, és ugyan jól védekezett, de találatot sem tudott elérni, így bírói döntéssel ellenfele nyert. Végül Péter egy nyert küzdelemmel és az összesítésben elért jobb pontarányával a második helyen végzett és ezüstérmes lett.

  Tamás ezen a versenyen nagyszerű formát mutatott. Első ellenfelét jodan mawashi-ért kapott wazaarival győzte le. Második és harmadik ellenfelét a gyors és pontosan bevitt jodan mawashi-kkal, küzdőidőn belül awazate ippon-nal győzte le, esélyt is alig adva kibontakozásukra. Tamás így kitűnő küzdőszellemmel, hibátlan munkával, veretlenül szerezte meg az első helyet és az aranyérmet.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg