IV. Shinju-Kai Kupa

OSU.HU, Oct 21, 2006.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2006. október 21., Győrújbarát: IV. Shinju-Kai Kupa Kyokushinkai Karate Gyermek, Serülő, Ifjúsági, Junior, Felnőtt Férfi "B", "C", Női "B" kategóriás verseny.

  Versenyzőink:

  • Domszky Tamás 1. kyu (ifjúsági, középsúly) I. helyezett
  • Hutter Tamás 5. kyu (serdülő, középsúly) -
  Domszky Tamás kategóriájában heten indultak, így Tamás első küzdelmét a négy közé jutásért vívta. melyben parádés lábtechnikával, alig 40 másodperc alatt győzött jodan mawashi geri-kért kapott két wazaari-val, awazate ippon-nal. Második ellenfele agresszívan küzdött, néhányszor védekezésbe is kényszerítette Tamást, aki megtalálta ellenfele védekezésében a pillanatnyi kihagyást, és ismét jodan mawashi geri-vel szerzett wazaari-t, amivel a küzdelmet is megnyerte és a döntőbe jutott. A döntőt egy lengyel karatékával vívta, aki szintén szépen, technikásan küzdött, így eleinte meglehetősen kiegyenlített volt a küzdelem. Tamásnak sikerült jodan mawashi geri-vel wazaari-t szereznie, de ekkor ellenfele is felpörgött, és bevitt egy jodan geri-t Tamásnak, így a küzdőidő vége előtt kb. 50 másodperccel döntetlenre álltak. Tamás jól védekezett, aktívan támadott és a küzdőidő vége előtt pár másodperccel sikerült döntő találatot elérnie, jodan mawashi geri-vel szerzett wazaari-val, így awazate ippon-nal győznie. Tamás kemény, technikás küzdelemben győzött, ezzel első helyezett lett és aranyérmet szerzett.

  Hutter Tamás kategóriájában elég nagy létszám, 14 fő nevezett, így Tamás az első küzdelmét a nyolc közé jutásért vívta. A tiszta küzdőidőben, mivel Tamás is és ellenfele is hatékonyan védekezett, találat nem született, így a bírók döntetlen hirdettek és hosszabbítás következett. Ugyan a hosszabbításban sem sikerült egyik küzdőnek sem találatot elérnie, de Tamás volt az aktívabb, technikásabb, így egyhangú bírói döntéssel nyert és jutott tovább. A következő küzdelme a négy közé jutásért folyt, Tamás itt is jól védekezett, azonban találatot sajnos nem sikerült elérnie, de ellenfelének sem, így megint döntetlen lett, és hosszabbítás következett. Ekkor már Tamás ellenfele volt az aktívabb, és ugyan pontot egyikük sem szerzett, de a bírók Tamás ellenfelét látták jobbnak, így Tamás sajnos nem jutott tovább.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg