II. Vaskakas Karate Kupa

OSU.HU, Oct 26, 2002.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  II. Vaskakas Karate Kupa Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt "C" kat. Kyokushin Karate Országos Verseny került megtartásra Győrben 2002.10.26-án, melyen szakosztályun a következő veresenyzőket indította: Litauszki Zoltán 5. kyu, Hutter István 8. kyu, Hutter Tamás 9. kyu, Horváth Gergely 9. kyu, Ilcsik Réka 9. kyu, Fébert Ferenc 9. kyu, Péli Zoltán 8. kyu, Boroznaki Zsolt 10. kyu.

  Eredmények:

  Hutter István arany érem gyermek I. +40 kg
  Fébert Ferenc ezüst érem junior -70 kg
  Péli Zoltán ezüst érem felnőtt "C" +80 kg
  Boroznaki Zsolt ezüst érem felnőtt "C" -70 kg
  Litauszki Zoltán bronz érem gyermek I. -40 kg
  Ilcsik Réka bronz érem junior -60 kg

  Horváth Gergely sajnos első küzdelmében vereséget szenvedett, bár az első három percben aktívan támadott és hatékonyan védekezett, de így sem sikerült találatot elérnie. A hosszabbításban ellenfele jodan mawashival wazaarit szerzett.

  Hutter Tamás első küzdelmét mawashi gedannal megnyerte, így bekerült a legjobb nyolc közé. Második küzdelmét nem sikerült megnyernie, mivel ellenfele szerzett wazaarit, jodan mawashival.

  Litauszki Zoltán első küzdelmét a tőle megszokott módon simán nyerte, ezzel bekerült a legjobb nyolc közé. A legjobb négy közé való bejutás eléréséért egy kemény ellenfelet kellett legyőznie, ami mawashi jodannal sikerült is, de közben ellenfele kontrollálatlan mawashi jodanja miatt sérülést szenvedett (ellenfele intést is kapott ezért). Felrepedt az ajka és az állkapcsa is fájt, így orvosi utasításra a további küzdelmet nem vállalta, azonban a megérdemelt harmadik helyet így is megszerezte.

  Ilcsik Réka a -60 kg-os junior lányok között jól helyt állt a körmérkőzéses versenyben, valamennyi ellenfele termetre és súlyra is jóval nagyobb volt nála, de e legjobb négy közé így is bejutott, bár ott már nem sikerült mérkőzést nyernie, a harmadik helyet megérdemelten szerezte meg.

  Péli Zoltán a felnőtt "C" kat. legmagasabb súlycsoportjában körmérkőzéses rendszerben három küzdelmét megnyerte, ezek közül egyet 30 másodperc alatt, ipponnal. Így a döntőbe jutott, ahol vereséget szenvedett ellenfelétől (aki ebben a kategóriában aranyérmes lett), de így is az előkelő II. helyen végzett.

  Boroznaki Zsolt a felnőtt "C" kat. -70 kg-os kategóriájában Zoltánhoz hasonlóan jól küzdött, a körmérkőzések során a döntőig veretlenül jutott el (egy ellenfele nem is vállalta vele a küzdelmet, meg sem jelent a tatamin), és bár a döntőben ő is kikapott (szintén a későbbi aranyérmestől), ő is megérdemelten lett ezüstérmes.

  Fébert Ferenc a -70 kg-os junior fiúk között körmérkőzéses rendszerben veretlenül jutott a döntőbe (neki is volt 30 másodperc alatt ipponnal szerzett győzelme), ahol már nem tudott újabb győzelmet aratni (szintén a későbbi I. helyezettől kapott ki), de így is tovább gyarapította a csapat ezüstérmeinek számát, szép küzdelmekkel szerezve meg a II. helyet.

  Hutter István egyenes kieséses rendszerben veretlenül jutott a döntőig, kiváló lábtechnikákkal (szépen kontrollált jodan mawashi, jodan kake geri), ahol előző küzdelmeihez hasonlóan magabiztosan nyert, így veretlenül szerzett I. helyet és aranyérmet, ezzel a II. Vaskakas Kupán a Honvéd Zrínyi SE legeredményesebb versenyzője lett.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg