II. Mikulás Kupa

OSU.HU, Dec 6, 2009.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2009. december 5., Budapest: II. Mikulás Kupa Kyokushin Karate gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, és felnőtt férfi "C", "B" kategóriás súlycsoportos országos utánpótlás verseny, valamint felnőtt férfi, női "A" kategóriás súlycsoport nélküli Magyar Bajnokság. A versenyek fényét emelte, hogy az MTKKSZ meghívására Szerbiából is érkeztek "C" és "A" kategóriás versenyzők, így mindkét verseny nemzetközi szintű megmérettetés volt egyben.

  Indulók:

  Mikulás Kupa
  Hutter Tamás
  3. kyu (junior, -65 kg) -
  Nagy Bence 8. kyu (ifjúsági, +65 kg) -
  Püski Péter 8. kyu (serdülő, középsúly) II. helyezett
  Nagy Enikő 8. kyu (serdülő, könnyűsúly) III. helyezett
  Czesznak Zoltán 8. kyu ("C" kat., -70 kg) III. helyezett
  Bíró Sándor 9. kyu ("C" kat., -80 kg) II. helyezett
  A Mikulás Kupán résztvevő valamennyi versenyzőnk körmérkőzéses rendszerben küzdött.

  Hutter Tamás junior kategóriájában négy induló nevezett. Tamásnak három küzdelmet kellett vívnia, sajnos nyernie nem sikerült, így ezen a versenyen nem tudott helyezést elérni. Számítunk Tamásra, hogy a következő versenyidőszakban fordítani tud majd.

  Nagy Bence ifjúsági kategóriájában öt versenyző volt, így Bencének négyszer kellett küzdenie. Bence küzdelemről küzdelemre egyre jobb formát mutatott. Az utolsó küzdelmét küzdőidőn belül, awazate ipponnal nyerte, azonban az egy nyert küzdelem is sajnos csak a negyedik helyre volt elég. Bízunk Bence töretlen küzdőszellemében, hogy a következő versenyeken is egyre javuló teljesítményt mutat majd.

  Nagy Enikő serdülő kategóriájában hárman voltak, így Enikő kettő küzdelmet vívott. Sajnos igyekezete és helytállása ellenére sem sikerült küzdelmet nyernie, egyik ellenfele egy nagyon harcos és erős zöld öves karatéka volt. Enikő ezzel a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

  Püski Péter serdülő kategóriájában szintén hárman voltak, Péternek is kettőt kellet küzdenie. Első küzdelmében Péter még nem tudta hozni a formáját, sajnos kisebb szabálytalanság is becsúszott, és Péter ellenfele nyert. A második küzdelemben Péter végre azt mutatta, amit vártunk tőle, és harcos tiszta küzdőidőt, döntetlent követően a hosszabbításban erőteljes chudan tuki-jaival megszerezte a győzelmet. Péter egy nyert küzdelemmel így a második helyen végzett és ezüstérmet szerzett.

  Czesznak Zoltán első versenyén indult felnőtt "C" kategóriában, ahol szintén három versenyző volt, így Zoltán is kettőt küzdött. Zoltán kissé hátrányos helyzetben volt azzal, hogy a -70 kg-os kategóriában 62 kg-val indult, így ő volt a legkönnyebb versenyző. Zoltán így is igyekezett helyt állni, de első küzdelmét sajnos elveszítette. Második küzdelmében ráerősített, így a tiszta küzdőidő döntetlennel végződött, hosszabbítás következett. A hosszabbításban is sokáig kiegyenlített volt a küzdelem, sőt egyszer-egyszer Zoltán át is vette az irányítást, azonban a hosszabbítás végére láthatóan elfáradt, és találat ugyan nem született, de a bírók ellenfelét találták jobbnak. Zoltán ezzel a harmadik helyen végzett és bronzérmet szerzett.

  Bíró Sándor szintén első versenyén indult felnőtt "C" kategóriában, itt is hárman neveztek, Sándornak is kettőt kellett küzdenie. Sándor két küzdelme teljesen ellentétes képet mutatott, egyik küzdelmét parádés technikákkal, kiváló küzdőszellemmel megnyerte, másik küzdelmében azonban nem sikerült ugyanezt a formát mutatnia, és nyernie. Sándor teljesítményével azonban így is a második helyen végzett és ezüstérmes lett.

  2009 MIKULÁS KUPA 002.jpg
   

  Csatolt fájlok:

  #1 OSU.HU, Dec 6, 2009
  Utolsó frissítés dátuma: May 11, 2020
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg