I. Szivárvány Kupa

OSU.HU, Mar 8, 2003.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  Az I. Szivárvány Kupa (Gyermek, Serülő, Ifjúsági, Junior és Felnőtt C-kategóriás országos verseny) került megtartásra 2003. március 8-án Csanyteleken. A versenyen részt vettek:

  • Fébert Ferenc 8. kyu (junior I-II., könnyűsúly) I. helyezett
  • Hutter István 7. kyu (gyermek I., nehézsúly) II. helyezett
  • Domszky Tamás 4. kyu (gyermek I., nehézsúly) III. helyezett
  A gyermek II. és I. kategóriákban új versenyszabályokat vezetett be próbaként a szövetség. A korábban megszokott testvédőket nem használták, helyette párnázott kesztyűben és fejvédőben küzdöttek a versenyzők. Az új szabályok egészen más küzdőstílust követeltek meg, melyre nem volt idő felkészülni, tehát a versenyzőknek a helyszínen, rövid idő alatt kellet alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

  Domszky Tamás és Hutter István is ugyanabba a kategóriába kerültek, ahol rajtuk kívül még két versenyző indult, így a négy versenyző körmérkőzéses rendszerben küzdött meg egymással.

  Domszky Tamás első küzdelmében szép letámadással indított, és aktívan küzdött, de hatékonyan védekező ellenfelével szemben nem sikerült értékelhető találatot elérnie, igaz ellenfelének sem. A hosszabbításban is aktívabb volt, így bírói döntéssel nyerte első küzdelmét. Második küzdelmében a későbbi aranyérmessel küzdött, ahol bár szépen támadott és védekezett, de ellenfele agresszívabb harcmodora elfárasztotta, így sajnos ellenfele győzött. Harmadik küzdelme Hutter Istvánnal "házibajnokság" volt, de Tamás eddigre elfáradt, és István a tőle megszokott pontos jodan gerikkel megszerezte a győzelmet. Domszky Tamás egy nyert küzdelemmel a harmadik helyen végzett, bronzérmet szerezve.

  Hutter István első küzdelmét a későbbi aranyérmessel vívta, aki agresszív, hatékony támadásaival és védekezéseivel nem engedte kibontakozni, ezért sajnos első küzdelmét nem tudta megnyerni. Második küzdelme Domszky Tamással volt, aki ekkor már kissé elfáradt, így István megszokott küzdőstílusával, jodan gerikkel megszerezte a győzelmet. Harmadik küzdelmében is hozta szokásos formáját, ahol István küzdőidőn belül, awazate ipponnal nyert. Két nyert küzdelemmel így Hutter István a második helyen végzett, ezüstérmet szerezve.

  Mindét gyermek versenyző teljesítményének értékét növeli, hogy a megváltozott szabályokhoz igen rövid idő alatt alkalmazkodtak, és eredményt tudtak elérni.

  Fébert Ferenc az összevont junior I-II. kategóriában indult, ahol összesen négyen indultak, így itt is körmérkőzések során kétperces küzdelmek kerültek megtartásra.Az első küzdelmét 35 másodperc alatt nyerte jodan gerivel és shita tsukival, awazate ipponnal. Második küzdelme 54 másodpercig tartott, és az előzőhöz hasonlóan awazate ipponnal nyert. Harmadik küzdelménél ugyan értékelhető találatot nem sikerült szereznie, de sorozatos és erős letámadásaival elérte, hogy ellenfele védekezésbe, hátrálásba kényszerüljön és többször is kilépjen a küzdőtérről, melyért ellenfele kétszer is intést (chui) kapott, így Ferenc aktivitásáért és ellenfele gentenje miatt bírói döntéssel győzőtt. Fébert Ferenc a junior kategóriában három nyert küzdelemmel, veretlenül szerezte meg az első helyet és az aranyérmet.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg