I. Shinju-kai Kupa

OSU.HU, Oct 24, 2003.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  Győrújbaráton került megrendezésre 2003. október 24-én a I. Shinju-kai Kupa gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt B és C kategóriás Kyokushin Karate Országos Verseny és férfi, női Kata Magyar Bajnokság.

  Versenyzőink:
  • Hutter István 7. kyu (serdülő, könnyűsúly) I. helyezett
  • Hutter Tamás 8. kyu (gyermek I., középsúly) I. helyezett
  • Takács Bence 9. kyu (serdülő, szuperkönnyűsúly) II. helyezett
  • Litauszki Zoltán 4. kyu (serdülő, szuperkönnyűsúly) III. helyezett
  • Gyuri Pál 9. kyu (serdülő, nehézsúly) -
  • Domszky Tamás 4. kyu (serdülő, könnyűsúly) -
  Valamennyi versenyző egyenes kieséses rendszerben küzdött.

  Domszky Tamás a nyolc közé való bejutásért küzdött, bemérkőzőként. Tamás határozottan indított, folyamatos hátrálásra kényszerítette ellenfelét, aki azonban hátrálás közben is aktívan támadott. Értékelhető találatot a küzdőidőn belül egyik versenyző sem tudott elérni, és bár Tamás többször is kiléptette ellenfelét a küzdőtérről, a bírók Tamás ellenfelét látták jobbnak, bírói döntéssel őt hozták ki győztesnek, ezzel Tamás sajnos kiesett.

  Gyuri Pál a négy közé jutásért küzdött nála magasabb, testesebb ellenfelével. Pál keményen indított, többször is megsorozta testre ellenfelét, és több jodan gerit is indított. A bírók azonban nem látták értékelhetőnek Pál akcióit, viszont ellenfelének megítéltek két chudan tsukit is, így Pál sajnos awazate ipponnal kikapott, bár ellenfelénél aktívabb és technikásabb volt.

  Litauszki Zoltán csoportjában négyen voltak, így Zoltán a döntőbe jutásért küzdött. Ellenfele igen erősen és agresszívan küzdött, de Zoltán így is szépen helyt állt, több szép sorozata volt. Ellenfele agresszív harcmodora azonban hatékonyabb volt, így Zoltán erős küzdelemben sajnos wazaarival kikapott a későbbi első helyezettől, de így is a harmadik helyen végezve bronzérmet szerzett.

  Takács Bence szintén a döntőbe jutásért küzdött első ellenfelével, akivel szemben küzdőidőn belül, két tiszta, szép jodan mawashival, awazate ipponnal nyert. Második ellenfele a Zoltánt legyőző karatéka volt, aki barna övesként Bencénél jóval rutinosabb és tapasztaltabb versenyző volt. Bencét azonban ez nem rettentette el, és igen keményen küzdött, de ellenfele, rutinját és agresszív harcmodorát jól kihasználva nyerni tudott. Bence így nagyon kemény küzdelemben helytállva végzett a második helyen, ezüstérmet szerezve.

  Hutter Tamás csoportjában szintén négyen voltak, így Tamás is a döntőbe jutásért küzdött első ellenfelével. Tamás keményen indított, végig fölényben volt, és ellenfele figyelmetlenségét kihasználva szépen elhelyezett mawashi jodannal, wazaarival nyert. A döntőben, előző küzdelméhez hasonlóan, végig keményen és aktívan küzdött, ellenfelének esélyt sem hagyva, és pontos jodan mawashival, wazaarival ezt a küzdelmét is megnyerte. Tamás ezzel első helyen végzett, megérdemelten szerezve meg az aranyérmet.

  Hutter István első küzdelmét a négy közé jutásért vívta, melyet igen impozánsan, 15 másodperc alatt jodan kake gerivel és jodan mawashi gerivel, awazate ipponnal nyert. Második küzdelmében igen kemény ellenfelet kapott, aki jól védekezett, de Istvánnak sikerült két erős tsudan tsukival awazate ippont szereznie, így ezt a küzdelmét is küzdőidőn belül nyerte. A döntőben szintén erős ellenfele volt, akivel eleinte elég kiegyenlített volt a küzdelem. Először István szerzett wazaarit jodan mawashival, de pillanatnyi fáradt megingását kihasználva ellenfele is wazaarit szerzett. István azonban összességében aktívabb és technikásabb volt ellenfelénél, így a küzdelem végén a bírók egyhangú döntéssel őt hirdették ki győztesnek. István ezzel az első helyen végzett, megérdemelten szerezve meg az aranyérmet, melynek értékét tovább emeli, hogy küzdelmei minimális pihenőidővel szinte azonnal következtek egymás után.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg