I. Fenstherm Kupa

OSU.HU, Apr 22, 2006.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  2006. április 22., Füzesabony: I. Fenstherm Kupa súlycsoportos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior, valamint Felnőtt férfi "A", "B", "C" és női "A" kategóriás országos bajnokság.

  Versenyzőink:

  • Domszky Tamás 2. kyu (ifjúsági, könnyűsúly) I. helyezett
  • Hutter Tamás 5. kyu (serdülő, középsúly) I. helyezett
  • Budai Attila 10. kyu (ifjúsági, nehézsúly) II. helyezett
  Domszky Tamás kategóriájában öt induló volt, akik egyenes kieséses rendszerben küzdöttek egymással. Tamás első küzdelmét a négy közé jutásért, bemérkőzőként vívta, melyet jodan mawashi geri-ért kapott wazaari-val meg is nyert. Második küzdelménél ellenfele nem jelent meg, így Tamás a döntőbe jutott. Itt ellenfele igen aktívan, lendületesen küzdött, de Tamás is jól védekezett, így a tiszta küzdőidőben találat nem született, hosszabbítás következett. A hosszabbítás is hasonlóan kiegyenlített küzdelemmel folyt, de itt Tamás az utolsó másodpercekben bevitt tiszta jodan mawashi geri-vel wazaari-t szerzett, ezzel győzőtt. Tamás kategóriájában első helyezett lett és aranyérmet szerzett.

  Hutter Tamás kategóriájában heten indultak, így Tamás is bemérkőzőként kezdett, mely küzdelmét simán nyerte, ezzel a négy közé jutott. Második küzdelmét a döntőbe jutásért is a tőle megszokott módon nyerte meg. A döntőben ellenfele egy kisebb termetű, de igen aktívan és lendületesen küzdő zöld öves versenyző volt, akivel szemben Tamás eleinte nem tudott kellően kibontakozni, de jó védekezésének köszönhetően a tiszta küzdőidő találat nélkül ért véget és következett a hosszabbítás. Tamás még ekkor is kissé nehezen tudta kezelni ellenfele küzdőstílusát, erős belharcát, de végül a küzdőidő vége előtt nem sokkal sikerült bevinnie a döntő találatot, és jodan mawashi geri-ért kapott wazaari-val nyert. Tamás így szintén első helyen végzett és aranyérmes lett.

  Budai Attila kategóriájában ketten voltak, így ők a helyezésért küzdöttek. Attila ellenfele alacsonyabb volt, és Attila ütései nem mindig irányultak kellően lefelé, testre, így sajnos kétszer is becsúszott a fejkontakt (ganmen oda), amiért chui ichi és ni, genten volt a büntetés. Attila lendületesen küzdött és jól védekezett, de mivel értékelhető találat a küzdőidőben nem született, így a genten miatt bírói döntéssel ellenfele győzött. Attila ezzel második helyezett és ezüstérmes lett.
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg