2011. október 01., Muzsla, Szlovákia:

OSU.HU, Oct 1, 2011.

 1. OSU.HU

  OSU.HU Genshitsu Shibu

  XIV. Szlovák Bajnokság nemzetközi nyílt karate verseny, gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt kata, valamint junior és felnőtt kumite.

  Indulók:

  Kata:

  Domszky Tamás 1. dan (felnőtt férfi kata, barna-feket öves kat.) III. helyezett
  Lami Mónika 3. kyu (felnőtt női kata, zöld-barna öves kat.) V. helyezett
  Méhész Eszter 3. kyu (ifjúsági női kata, zöld-barna öves kat.) IV. helyezett
  Fucsku Polla 4. kyu (felnőtt női kata, zöld-barna öves kat.) III. helyezett
  Lapos Ágnes 4. kyu (felnőtt női kata, zöld-barna öves kat.) II. helyezett
  Takács Bence 5. kyu (felnőtt férfi kata, kék-sárga öves kat.) I. helyezett
  Marton Orsolya 10. kyu (felnőtt női kata, fehér-narancss. öves kat.) II. helyezett

  Kumite:

  Takács Bence 5. kyu (férfi "B" kat., könnyűsúly) I. helyezett
  Bíró Sándor 6. kyu (férfi "B" kat., középsúly) IV. helyezett
  Ulicza Dávid 7. kyu (férfi "B" kat., könnyűsúly) IV. helyezett


  A Szlovák Bajnokság négy ország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria és Csehország több kyokushin szervezete versenyzőinek részvételével zajlott.
  Kata versenyszámban hét versenyzőnk indult, akik két korcsoportban (ifjúsági, felnőtt), és négy kategóriában (fehér-narancssárga öves, kék-sárga öves, zöld-barna öves, barna-fekete öves) neveztek. Versenyzőink közül Marton Orsolya, Fucsku Polla és Méhész Eszter első versenyükön vettek részt.

  Marton Orsolya a felnőtt (összevont férfi-női) fehér-narancssárga öves kategóriában indult, ahol összesen három versenyző nevezett, így a helyezésekért folyt a verseny. Orsolya első körben a Taikyoku sono san katát mutatta be, melyre jó pontszámot kapott, ezzel a második helyen állt. A második körben a Sokugi Taikyoku sono ichi katát mutatta be Orsolya, az előzőnél magasabb szinten, melyre ismét nagyon jó pontszámot kapott. Az összesítésben - mindössze egytized ponttal lemaradva az első helyről - végül a második helyen végzett. Orsolya ezzel megérdemelten lett második helyezett, és vehette át az ezüstérmet.

  Takács Bence felnőtt férfi kék-sárga öves kategóriában nevezett, ahol szintén hárman voltak összesen. Bence első körben a Pinan sono go katát mutatta be igen magas szinten, melyre kiemelkedő pontszámot kapott. A második körben a Yantsu kata következett, az előzőhöz hasonló magas szinten, melyet a bírók ismét kiemelkedő pontszámmal ismertek el. Bence hatalmas pontelőnnyel végzett az első helyen, és vehette át aranyérmét, kategóriája szlovák bajnoki címével együtt.

  Méhész Eszter az ifjúsági leány zöld-barna öves kategóriában nevezett, ahol összesen négy versenyző indult. Itt első körben a kötelező kata a Gekisai sho volt, mely kör után még szoros volt a mezőny. A második körben Eszter a Seienchin katát mutatta be (kategóriájában egyetlen versenyzőként vállalva fekete öves katát), melynek szép bemutatásáért az előzőnél magasabb pontszámot kapott. Az összesítésben Eszter végül negyedik helyen végzett úgy, hogy a két kör össz-pontszáma megegyezett a harmadik helyezettével, de az első körben mindössze egytized ponttal Eszter lemaradt, így az összesítésben végül így negyedik lett.

  A felnőtt női zöld-barna öves kategóriában három versenyzőnk nevezett, Lami Mónika, Fucsku Polla és Lapos Ágnes. A kategóriában összesen hat versenyző indult, itt is az első kör kötelező katája a Gekisai sho volt.

  Lami Mónika az első kör után pontszámával az ötödik helyen állt, így a legjobb négy közé, a második körbe nem sikerült bekerülnie. Mónika elismerésre méltó teljesítményével végül összesítésben az ötödik helyen zárt.

  Fucsku Polla az első kör után Ágnesével azonos össz-pontszámmal állt a második helyen. A második körben Polla a Seienchin katát mutatta be magas szinten, melyre szép pontszámot kapott, és összesítésben végül a harmadik helyen végzett, és bronzérmet szerzett.

  Lapos Ágnes az első kör után Polláéval azonos össz-pontszámmal állt a második helyen. A második körben Ágnes is a Seienchin katát mutatta be, melynek színvonalas, szép bemutatásáért magas pontszámot kapott. Ezzel Ágnes az összesítésben a második helyen végzett, és ezüstérmet vehetett át.

  Ebben a kategóriában a dobogó három fokából a második és harmadik helyen versenyzőink állhattak, ami igen szép teljesítmény!

  Domszky Tamás a felnőtt férfi barna-fekete öves kategóriában indult, ahol összesen nyolc versenyző nevezett, így a legjobb négy közé jutásért erős verseny folyt. Az első körben a kötelező kata itt is a Gekisai sho volt. Tamás az első körben bemutatott kötelező katájával biztosan került a legjobb négy közé. A második körben Tamás a Seipai katát mutatta be szintén szép, magas színvonalon, melyre ismét jó pontszámot kapott. Tamásnak és egy másik versenyzőnek teljes pontegyezősége volt, mind az össz-pontszám, mind az első és második kör össz-pontszáma, mind a rész-pontszámok tekintetében, így végül a teljes döntetlen alapján megosztott helyezést adtak ki. Tamás ezzel az összesítésben a harmadik helyet szerezte meg, és bronzérmet vehetett át.

  Kumite versenyszámban három versenyzőnk indult felnőtt férfi "B" kategóriában, két súlycsoportban.

  Takács Bence és Ulicza Dávid "B" kategória könnyűsúlyban indult, ahol összesen négy versenyző nevezett, a küzdelmek körmérkőzéses rendszerben folytak. Takács Bence első két küzdelmét egyértelmű technikai fölénnyel, harmadik küzdelmét bírói döntéssel megnyerve (mivel ellenfele, Dávid sérülés miatt nem tudta vállalni a küzdelmet) utasította maga mögé a kategória versenyzőit. Ezzel a teljesítményével veretlenül végzett az első helyen és megérdemelten vehette át az aranyérmet. Bence így a szlovák kata bajnoki címe mellé megszerezte e kategória szlovák bajnoki címét is, ami rendkívül kimagasló teljesítmény!

  Ulicza Dávid első küzdelmét megnyerte. Második küzdelmében azonban sajnos olyannyira megsérült a lába, hogy a küzdelmet fel kellett adnia és harmadik küzdelmére már felállni sem tudott. Dávid végül a pontösszesítésben a negyedik helyen végzett.

  Bíró Sándor "B" kategória középsúlyban nevezett, ahol összesen négy versenyző indult, a küzdelmek itt is körmérkőzéses rendszerben folytak. Sándornak sajnos nem sikerült küzdelmet nyernie az erős mezőnyben, így végül összesítésben a negyedik helyen végzett.

  Versenyzőink rangos nemzetközi versenyen értek el dobogós vagy jegyzett helyezéseket, nagyszerű teljesítményükért minden elismerést megérdemelnek. Szívből gratulálunk valamennyiüknek!
   
Címkék:

 • Folyamatos tagfelvétel!

  Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

   

  Kyo/defendo/kick-box.jpg